Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πλακώθηκαν στο σουπερ μάρκετ για το… γάλα!

ΦΩΤΟ REUTERS

Όποιος πρόλαβε, το γάλα είδε. Πραγματική… μάχη ξέσπασε σε ανάμεσα σε δυο Κινέζους με λάφυρο εισαγόμενο βρεφικό γάλα σε σκόνη.

Αγοραστές από την ηπειρωτική Κίνα συρρέουν στο Χονγκ Κονγκ για να προμηθεύονται εισαγόμενο γάλα εξαιτίας φόβων για την ασφάλεια των προϊόντων που παράγονται στην χώρα.

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα μετά από μία πραγματική μάχη που ξέσπασε ανάμεσα σε δύο αγοραστές που προσπάθησαν να αγοράσουν περισσότερες από τρεις κονσέρβες γάλακτος που είχε θέσει ως πλαφόν το κατάστημα.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος χτυπήθηκε στο κεφάλι με κονσέρβα παιδικού γάλακτος κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ενώ, όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σε άλλα πέντε άτομα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για μικρότερα τραύματα και θα οδηγηθούν στο δικαστήριο με τις κατηγορίες της επίθεσης.

Τα καταστήματα του Χονγκ Κονγκ έχουν μειώσει τον αριθμό των κονσερβών που διατίθενται σε κάθε αγοραστή από τη στιγμή που πελάτες από την Κίνα εφορμούν για να πάρουν προμήθειες, καθώς εμφανίζονται απρόθυμοι να αγοράσουν εγχώριο βρεφικό γάλα εξαιτίας των ανησυχιών για μόλυνση με μελαμίνη.

Δεν έχει ξεχαστεί άλλωστε η υπόθεση με το θάνατο έξι βρεφών από μολυσμένο γάλα το 2008. Περισσότερα από 300.000 παιδιά είχαν πληγεί από το μολυσμένο με μελαμίνη γάλα. Η μελαμίνη χρησιμοποιείται για να αποκρύψει την παραπλανητική αραίωση του γάλακτος καθώς δίνει ώθηση στο προφανές περιεχόμενο σε πρωτεΐνη.

Οι βρεφικές κονσέρβες γάλακτος που εισάγονται από τη δύση πωλούνται στην Κίνα σε διπλάσια από τη λιανική τους τιμή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε