Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πλαστό το βίντεο με τον χρυσαετό που αρπάζει ένα μωρό;

Πλαστό το βίντεο με τον χρυσαετό που αρπάζει ένα μωρό;

Αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι προϊόν μοντάζ ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και δείχνει ένα χρυσαετό να αρπάζει ένα μωρό εκφράζουν πολλοί χρήστες του Διαδικτύου που σχολιάζουν ποικιλοτρόπως το γεγονός, το οποίο έκανε αίσθηση.

Μέσα σε ελάχιστες ώρες περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι είδαν το βίντεο.

Στην αρχή διακρίνεται ο χρυσαετός, ένα αρπακτικό με άνοιγμα φτερών που ξεπερνά τα δύο μέτρα, να πετά πάνω από ένα πάρκο στο Μόντρεαλ. Κατόπιν, ξαφνικά, το πουλί εφορμά σε ένα παιδάκι και το αρπάζει με τα νύχια του από το παλτό του, το σηκώνει για λίγα μέτρα και κατόπιν το αφήνει να πέσει στο χορτάρι.

Ο άνδρας που κρατούσε την κάμερα αρχίζει να τρέχει προς το παιδί το οποίο κλαίει αλλά φαίνεται να μην έχει τραυματιστεί.

Πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι που έχουν ασχοληθεί με τις “απάτες” στο διαδίκτυο, όπως ο Αλεξάντρ Ερβό και ο Μπενουά Γκαλερί, δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι αναμφίβολα πλαστό.

“Αυτό το απίστευτο βίντεο από το Κεμπέκ που δείχνει τον αετό να αρπάζει ένα νήπιο δίνει την αίσθηση ότι είναι πλαστό”, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ερβό.

Άλλοι χρήστες επισήμαναν ότι η πλαστότητα φαίνεται από το γεγονός ότι η σκιά του αετού εμφανίζεται ξαφνικά στο βίντεο.

Δεν έχουν όμως όλοι την ίδια άποψη: “Αν το βίντεο με τον αετό είναι πλαστό, τότε είναι τρομερά καλοφτιαγμένο” ανέφερε ένας άλλος χρήστης του Twitter, ο @DocWan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρυσαετός αρπάζει μωρό on camera! – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε