Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πλήγμα για την Μέρκελ η παραίτηση του εκλεκτού της – Τώρα ψάχνει νέο Πρόεδρο

Σε δεινή θέση είναι η Ανγκελα Μέρκελ μετά την παραίτηση του Προέδρου της Γερμανίας υπό το φως των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν για τον ίδιο.

Αυτό, γιατί ο Κρίστιαν Βουλφ ήταν ο εκλεκτός της γερμανίδας καγκελαρίου τον οποίο κράταγε με νύχια και με δόντια στην θέση του μέχρι σήμερα το πρωί.

Τώρα, η Μέρκελ θα αναζητήσει κοινό υποψήφιο όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, η Καγκελάριος.

Η Μέρκελ ευχαρίστησε τον Βουλφ και την σύζυγό του Μπετίνα για τον τρόπο με τον οποιο εκπροσώπησαν το σύγχρονο, ανοιχτό πρόσωπο της Γερμανίας και εξέφρασε τον σεβασμό και την προσωπική της λύπη για την απόφασή του να παραιτηθεί. Τόνισε πάντως ότι αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πόσο ισχυρά θεμέλια διαθέτει στην Γερμανία το Κράτος Δικαίου, καθώς αντιμετωπίζονται όλοι με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχουν.

Η γερμανίδα Καγκελάριος ανακοίνωσε ακόμη ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει άμεσα σύσκεψη με τα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό (Χριστιανοκοινωνιστές και Φιλελεύθερους) και θα προσεγγίσουν κατόπιν τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, προκειμένου να αναζητηθεί κοινός υποψήφιος όλων των κομμάτων.

Ως επικρατέστεροι υποψήφιοι εμφανίζονται ήδη ο υπουργός ‘Αμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ (CDU), ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ και ο Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος ήταν ο κοινός υποψήφιος Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων για την θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου και έχασε από τον Κρίστιαν Βουλφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας

Ματαιώθηκε τελευταία στιγμή το ταξίδι Μέρκελ στην Ρώμη!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε