Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πλημμύρες σαρώνουν τον Καναδά

Ο στρατός στέλνει δυνάμεις. Η επαρχία Μανιτόμπα βρίσκεται στο έλεος των πλημμυρών. Τεράστιες οι καταστροφές.
Οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά στέλνουν στρατιώτες στην επαρχία Μανιτόμπα για να βοηθήσουν τις αρχές στην αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες της άνοιξης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.
 
Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από αίτημα της επαρχίας Μανιτόμπα, της οποίας η πόλη Μπράντον, με πληθυσμό 40.000 κατοίκων, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χθες Κυριακή καθώς το επίπεδο των υδάτων στον ποταμό Ασινιμπόιν συνεχίζει να ανεβαίνει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Χάρπερ ύστερα από τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Γκρεγκ Σέλινγκερ.
 
“Οι στρατιώτες μας θα συνεργαστούν με τις τοπικές αρχές στην πληγείσα αυτή επαρχία για να βοηθήσουν τους κατοίκους που χρήζουν υποστήριξης και να απομακρύνουν από τις εστίες τους ανθρώπους που κινδυνεύουν”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
 
Ο Σέλινγκερ είπε ότι “αρκετές εκατοντάδες άνδρες” θα μεταβούν στην επαρχία προκειμένου να ενισχύουν τα φράγματα για τη συγκράτηση των υδάτων του ποταμού Ασινιμπόιν, δυτικά της Γουίνιπεγκ, της πρωτεύουσας της επαρχίας, και για να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που τα φράγματα πέσουν.
 
Η αποστολή τους θα διαρκέσει τρείς ημέρες, κατά τις οποίες η στάθμη του νερού αναμένεται να ανεβεί ακόμη. Η πόλη Γουίνιπεγκ δεν κινδυνεύει από τις πλημμύρες.
 
Ο καναδικός στρατός έχει ήδη στείλει 600 άνδρες του από την περασμένη Πέμπτη στο Κεμπέκ, για να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους αρκετών περιοχών που πλημμύρισαν εξαιτίας της ανόδου των υδάτων στον ποταμό Ρισελιέ. Πρόσθετη δύναμη εκατό στρατιωτών στάλθηκε το Σάββατο.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε