Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πληροφοριοδότες της CIA συνέλαβε το Πακιστάν

REUTERS
Πέντε άτομα τα οποία καταγγέλλεται ότι έδρασαν ως πληροφοριοδότες της CIA που οδήγησαν στην εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν συνέλαβε το Πακιστάν.
Σύμφωνα με τους New York Times(ΝΥΤ), μεταξύ των κρατουμένων από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού το οποίο είχε νοικιάσει η CIA για να παρακολουθεί το συγκρότημα του Μπιν Λάντεν στο Αμπονταμπάντ, περίπου 50 χλμ.βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας άλλος κρατούμενος είναι ταγματάρχης του στρατού του Πακιστάν ο οποίος, σύμφωνα με αξιωματούχους, κατέγραφε τις πινακίδες οχημάτων τα οποία επισκέπτονταν το οίκημα όπου ζούσε ο ηγέτης της αλ Κάιντα, 48 χλμ. βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ.
 
Πάντως, εκπρόσωπος του στρατού του Πακιστάν διέψευσε ότι κρατείται ταγματάρχης.«Δεν υπάρχει αλήθεια στο δημοσίευμα των NYT που αφορά σύλληψη ενός ταγματάρχη για την υπόθεση του Οσάμα μπιν Λάντεν»,τόνισε ο ταξίαρχος Ατάρ Αμπάς.
 
Παράλληλα όμως ανώτερος αξιωματούχος των πακιστανικών υπηρεσιών ασφάλειας είπε ότι έρευνες διεξάγονται σε βάρος των πέντε συλληφθέντων. Όταν ρωτήθηκε αν είναι πληροφοριοδότες της CIA, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, δήλωσε: «Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και μετά την ολοκλήρωση των ερευνών μπορεί να πει κανείς σε ποια κατηγορία ανήκαν».
 
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκπρόσωπος της CIA ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το δημοσιεύμα.
 
«Άγνωστη η τύχη τους»
 
Η τύχη των πληροφοριοδοτών της CIA που συνελήφθησαν στο Πακιστάν είναι άγνωστη, ανέφερε επίσης η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο απερχόμενος διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα έθεσε το θέμα της σύλληψης των πληροφοριοδοτών στην διάρκεια του ταξιδιού του στο Ισλαμαμπάντ την περασμένη εβδομάδα, όταν συναντήθηκε με πακιστανούς αξιωματικούς του στρατού και της υπηρεσίας πληροφοριών, ανέφεραν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.
 
Ορισμένοι στην Ουάσινγκτον θεωρούν τις συλλήψεις ως άλλη μια ένδειξη της ασυμβατότητας των προτεραιοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Πακιστάν στον πόλεμο κατά των εξτρεμιστών.
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενημέρωσαν το Ισλαμαμπάντ για την επιδρομή της 2ας Μαΐου από άνδρες της ομάδας καταστροφών του ναυτικού Seals, έως ότου ολοκληρώθηκε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το Πακιστάν που έκανε λόγο για παραβίαση της εδαφικής του κυριαρχίας.
 
Ο πρεσβευτής του Πακιστάν στις Ηνωμένες Πολιτείες Χουσάιν Χακάνι φέρεται να δήλωσε ότι η CIA και η υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν ISI «προσπαθούν να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτούς όρους για τη συνεργασία τους στην καταπολέμηση της απειλής της τρομοκρατίας. Δεν είναι πρέπον να μπούμε σε λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο».
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε