Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πληρώνει τώρα η Μέρκελ τα παιχνίδια με την κρίση στην Ευρώπη

Στο ναδίρ φθάνουν τα ποσοστά της κυβέρνησης της Α. Μέρκελ στη Γερμανία.

Τα ποσοστά της κεντροδεξιάς κυβέρνησης στη Γερμανία καταβυθίσθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους με βάση σημερινή σφυγμομέτρηση, ενώ οι Πράσινοι εδραιώνουν την παρούσα πρωτοκαθεδρία τους ως ισχυρότερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Η κυβερνητική συμμαχία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών(FDP) πιστώνεται με ποσοστό 33% στην έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Forsa.

Η δημοφιλία των Πρασίνων φθάνει το 25%, ποσοστό που τους φέρνει μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες-που πιστώνονται με 23%ι-για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Σε περίπτωση που τα παρόντα ποσοστά μετουσιώνονταν σε εκλογικά αποτελέσματα, η αντιπολίτευση των Πρασίνων και του SPD θα κέρδιζε την πλειοψηφία στη Βουλή, με συνολικό ποσοστό 48% , κατά 15 μονάδες μεγαλύτερα από τη συμμαχία των CDU-FDP.

Οι Πράσινοι έχουν δει τα ποσοστά της να ανεβαίνουν κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες, χάρις στην σθεναρή αντίδρασή τους στο σχέδιο κατασκευής του τεράστιου υπόγειου σιδηροδρομικού σταθμού στη Στουτγάρδη, πρωτεύουσας της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπου διαδηλώνουν επί εβδομάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Το επιλεγόμενο πρόγραμμα Στουτγάρδη 21 αποτελεί το κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας στις τοπικές εκλογές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη τον ερχόμενο Μάρτιο και ενδέχεται να αποτελέσει μεγάλο εκλογικό κόλαφο για τους Χριστιανοδημοκράτες, που βρίσκονται στην εξουσία.

Σε άλλη έρευνα διαπιστώνεται μεγάλη λαϊκή υποστήριξη στα περιβαλλοντικά θέματα, με το 26% των ερωτηθέντων από τη Forsa να τονίζει πως θα ψήφιζε ευχαρίστως την οργάνωση Greenpeace εάν ήταν πολιτικό κόμμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε