Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πλησιάζει ο Ισαάκ! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες

Πλησιάζει ο Ισαάκ! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες

Λουιζιάνα, Μισισιπι και Αλαμπάμα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς περιμένουν να… υποδεχτούν τον τυφώνα Ισαάκ. Εκκενώνονται περιοχές.

Ο Ισαάκ είναι τροπική καταιγίδα αλλά αναμένεται να μετατραπεί σε τυφώνα. Έχει σαρώσει προηγουμένως την Κούβα, την Αϊτή και τη Φλόριδα.

Οι κυβερνήτες της Λουιζιάνα, του Μισισιπι και της Αλαμπάμα έθεσαν τις πολιτείες τους σε κατάσταση συναγερμού ενώ εξέδωσαν και υποχρεωτικές διαταγές εκκένωσης, σε ορισμένες περιοχές που απειλούνται, κυρίως σε αυτές που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Ζήτησαν επίσης από κάθε οικογένεια να έχει μαζί της προμήθειες σε νερό, τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής, ρούχα και φάρμακα.

«Τους προτρέπουμε όλους να προετοιμαστούν τώρα για τον ερχομό της καταιγίδας», ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Μπόμπι Τζιντάλ. Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Ρόμπερτ Μπέντλεϊ, ζήτησε από τους πολίτες να λάβουν προφυλάξεις, ενώ ο Φιλ Μπραίαντ, κυβερνήτης του Μισισιπή, δήλωσε ότι η απειλή του Ισαάκ ελήφθη «πολύ σοβαρά».

Ο Ισαάκ αναμένεται να κινηθεί τις επόμενες ώρες πάνω από τη Φλόριντα και να κατευθυνθεί προς τον Κόλπο του Μεξικού, όπου με την ενίσχυση από τα ζεστά νερά, ενδεχομένως να αναβαθμιστεί σε τυφώνα κατηγορίας, 2 ή 3.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του αμερικανικού εθνικού κέντρου για τους τυφώνες, ο Ισαάκ θα φτάσει στην περιοχή μεταξύ του τμήματος του δυτικού Πάνχαντλ της Φλόριντα και της Λουιζιάνα, την Τρίτη το βράδυ ή το πρωί της Τετάρτης.

Ο Ισαάκ εξακολουθεί, επί του παρόντος, να είναι μια τροπική καταιγίδα με ταχύτητα ανέμων 100 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά εκτιμάται ότι θα ενταθεί σε τυφώνα κατηγορίας 2, από τη στιγμή που θα φτάσει στο βόρειο τμήμα του κόλπου του Μεξικού, νωρίς την Τετάρτη.

Την Τετάρτη συμπληρώνονται επτά χρόνια από την καταστροφή του τυφώνα Κατρίνα, ενός από τους χειρότερους τυφώνες στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Είχαν χάσει τη ζωή τους 1.800 άνθρωποι και προκλήθηκαν ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο… Ισαάκ αναβάλει το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

Ξαφνική κακοκαιρία στην Ιταλία! – Ενας νεκρός, τραυματίες και καταστροφές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε