Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πλήττονται από κάυσωνα Ισπανία και Μαρόκο

Τουλάχιστον 15 επαρχίες της Ισπανίας έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Tο κύμα καύσωνα θα διαρκέσει ως τη Δευτέρα και οφείλεται σ’ ένα ξηρό και ζεστό άνεμο της Σαχάρας.

O καύσωνας στην Ισπανία άρχισε χθες και πρόκειται να διαρκέσει ως την Κυριακή. Πρόκειται για τη συνδυασμένη δράση υψηλών θερμοκρασιών και μιας μάζας θερμού αέρα που έρχεται από τη βόρεια Αφρική. Η ζώνη που πλήττεται περισσότερο απ’ αυτό τον αντικυκλώνα είναι η νότια Ισπανία, όπου προβλέπονται θερμοκρασίες οι οποίες μπορεί να φτάσουν τους 44 βαθμούς Κελσίου στη Σεβίλη και την Κόρδοβα. Στην Βαλένθια εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για “μέγιστο κίνδυνο δασικών πυρκαγιών”. Αυτές οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να κάνουν τον φετινό Αύγουστο τον θερμότερο των 30 τελευταίων ετών στην Ισπανία.

Την ίδια ώρα στο Μαρόκο, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 46 βαθμούς, ιδιαίτερα στο Μαρακές. Στις παραλιακές πόλεις Ραμπάτ και Καζαμπλάκα, η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 42 βαθμούς. Οι κίνδυνοι να εκδηλωθούν δασικές πυρκαγιές είναι “ιδιαίτερα αυξημένοι” στη διάρκεια του καύσωνα, προειδοποίησαν οι υπεύθυνοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε