Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πλοίο ανοιχτά της Αμμοχώστου φέρεται να μεταφέρει πυρομαχικά στη Συρία

Πλοίο ανοιχτά της Αμμοχώστου φέρεται να μεταφέρει πυρομαχικά στη Συρία

Δείτε τι γράφουν τα ξένα πρακτορεία και τι δηλώνει η Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου.

Η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου Μαρκούλλη δήλωσε ότι το πλοίο γερμανικής ιδιοκτησίας, που φέρεται, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, να μεταφέρει βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά από το Ιράν για τη Συρία, βρίσκεται 40 με 50 ναυτικά μίλια έξω από την κατεχόμενη Αμμοχώστο, μεταξύ Αμμοχώστου και Βηρυτού, με κατεύθυνση την Τουρκία.

Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, η κυρία Μαρκουλλή είπε ότι από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επαφή με τον υπουργό Συγκοινωνιών Ευθύμιο Φλουρέτζου και αμέσως δόθηκαν οδηγίες στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο παρακολουθεί την πορεία όλων των πλοίων τα οποία βρίσκονται και στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, αλλά και έξω από αυτά.

Η κυρία Μαρκουλλή ανέφερε ακόμη πως φαίνεται ότι δεν έχει ζητηθεί από τις κυπριακές αρχές να προσεγγίσει το πλοίο για ανεφοδιασμό, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Η υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι έδωσε αμέσως οδηγίες σε περίπτωση που το συγκεκριμένο πλοίο ζητήσει να προσεγγίσει τα χωρικά ύδατα της Κύπρου να μην επιτραπεί η είσοδος του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε