Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες σύμφωνα με το Forbes

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες σύμφωνα με το Forbes

Ο συνιδρυτής της Microsoft, ο Μπιλ Γκέιτς, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, καθώς η περιουσία του έχει φτάσει πλέον τα 79,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον κατάλογο που συντάσσει κάθε χρόνο το περιοδικό Forbes.

Ο Γκέιτς κέρδισε από πέρσι άλλα 3,2 δισ. δολάρια, ενώ ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ, ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, κατατάσσεται δεύτερος, με περιουσία 77,1 δισεκατομμυρίων. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ, μολονότι κέρδισε 14,5 δισ. σε έναν χρόνο, βρίσκεται στην τρίτη θέση με συνολική περιουσία 72,7 δισ. δολαρίων.
Πρώτος Έλληνας στη λίστα του Forbes, στην θέση 737, με περιουσία που αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι ο 61χρονος Φίλιππος Νιάρχος, πρωτότοκος γιος του έλληνα κροίσου Σταύρου Νιάρχου.
Όπως σημειώνει το Forbes, κατοικεί μόνιμα στο Παρίσι, ενώ την προηγούμενη χρονιά βρισκόταν στην θέση 687 της ίδιας λίστας.
Δεύτερος κατά σειρά Έλληνας στον συγκεκριμένο κατάλογο του Forbes, και στη θέση 782, είναι ο Σπύρος Λάτσης, με περιουσία που αγγίχει τα 2,4 δις δολάρια, ενώ η αντίστοιχη περσινή λίστα τον κατέτασσε στη θέση 506.
Τρίτος είναι ο 53 ετών μεγιστάνας του τομέα των βιομηχανικών μετάλλων, Αριστοτέλης Μυστακίδης ο οποίος σύμφωνα με το Forbes έχει περιουσία που αγγίχει τα 2,1 δις δολάρια και βρίσκεται στην θέση 894, ενώ πέρσι βρισκόταν στη θέση 687.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε