Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

«Πνίγεται» η Κίνα, 44 οι νεκροί από τις πλημμύρες

ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 33 αγνοούνται καθώς δυο επαρχίες της Κίνας βρίσκονται στο έλεος των βροχοπτώσεων, των πλημμυρών και των κατολισθήσεων.

Πολλά σπίτια καταστράφηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στις δυο επαρχίες, οι οποίες είχαν πληγεί πρόσφατα από έντονη ξηρασία.

Ο αριθμός των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν από την πόλη Σιανίνγκ στην επαρχία Χουμπέι αυξήθηκε σε 100.000, ενώ χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές άρχισαν την Πέμπτη το βράδυ, προκαλώντας κατολισθήσεις και καταστρέφοντας τα φράγματα του ποταμού σε τμήματα της πόλης. Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Σιανίνγκ, στην οποία η στάθμη των υδάτων ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία τα 2 μέτρα.

Παράλληλα στις πόλεις Λισιάνγκ και Γιουεγιάνγκ στην κοντινή επαρχία Χιουνάν, οι νεκροί έφτασαν τους 19 σήμερα, ενώ αγνοούνται 28, προσέθεσε το Νέα Κίνα.

Οι δύο αυτές επαρχίες είναι μεταξύ αυτών που είχαν πληγεί έντονα από έντονη ξηρασία τους τελευταίους μήνες, η οποία είχε επιπτώσεις σε εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων στην κεντρική και νότια Κίνα κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ.

Το Σαββατοκύριακο εξάλλου προβλέπεται τροπική καταιγίδα να πλήξει δύο άλλες επαρχίες. Η τροπική καταιγίδα Σαρικά αναμένεται να πλήξει την πόλη Σαντού στη νοτιοανατολική επαρχία Γκουανγκντόνγκ και στη συνέχεια να κατευθυνθεί προς τη Φουτζιάν.

Το China News Service μετέδωσε ότι 1.200 άνθρωποι στην επαρχία Τζιανγκσί έχουν εγκλωβιστεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη στο βόρειο τμήμα της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε