Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

«Πνίγεται» ξανά το Κουίνσλαντ – Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Τα πρόχειρα φράγματα αντέχουν για την ώρα παρά το γεγονός ότι η στάθμη των υδάτων του ποταμού Μπαλόν που υπερχείλισε εξακολουθεί να ανέρχεται επικίνδυνα.

“Η στάθμη των υδάτων αναμένεται να ανέλθει στα 14 μέτρα, αλλά αισιοδοξούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης δεν θα πλημμυρίσει”, δήλωσε η δήμαρχος του Σεντ Τζορτζ στο Κουίνσλαντ, Ντόνα Στιούαρτ.

Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης που διατάχθηκαν να την εκκενώσουν αναμένουν να αρχίσει να πέφτει η στάθμη των υδάτων για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Τις τελευταίες μέρες πολλές χιλιάδες άνθρωποι στις πολιτείες Κουίνσλαντ και Νέας Νότιας Ουαλίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του, καθώς οι μεγάλες πλημμύρες ήταν αιτία για την άνοδο της στάθμης των υδάτων σε επίπεδα ρεκόρ. Ορισμένες απ’ αυτές τις περιοχές πλημμύρισαν τρεις φορές τα τελευταία δυο χρόνια.

Στην περιοχή Τσάρλεβιβ, βόρεια του Κουίνσλαντ, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν τέσσερα μερόνυχτα μακριά από τις εστίες τους, τώρα μπορούν να επιστρέψουν. Στο βορειοδυτικό Κουίνσλαντ, τα καταστήματα έχουν μείνει χωρίς τρόφιμα αφού εξαιτίας των πλημμυρών αποκόπηκαν από την υπόλοιπη χώρα.

Η βιομηχανία εξόρυξης άνθρακα στην Αυστραλία που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στο Κουίνσλαντ και τη Νέα Νότια Ουαλία, έχει επίσης πληγεί από την κακοκαιρία προκαλώντας ανησυχίες για επανάληψη των περσινών καταστροφικών πλημμύρων που ήταν αιτία οι τιμές του άνθρακα να εκτοξευτούν στα ύψη.

Ακόμα, οι σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν τις καλλιέργειες κυρίως του βαμβακιού, των ζαχαροτεύτλων, της σόγιας και του καλαμποκιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάος από νέες πλημμύρες στην Αυστραλία (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε