Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ποδηλάτης βομβιστής αυτοκτονίας έσπειρε το θάνατο στην Καμπούλ

Τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας στην ανατολική Καμπούλ, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή μιας σημαντικής διεθνούς διάσκεψης στην πρωτεύουσα.

Ο βομβιστής, που επέβαινε σε ποδήλατο, πυροδότησε τα εκρηκτικά του στην Μακρόριαν Σαρ, μία αστική περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε ο Αμπντούλ Γκαφούρ Σαγεντζάντα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας.”Τρεις πολίτες, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και άλλοι 45 πολίτες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν κατά την επίθεση”, δήλωσε ο Γκόλαμ Σαχί Καργκάρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Τα περισσότερα θύματα ήταν σπουδαστές που έβγαιναν από μία σχολή όταν έγινε η επίθεση., δήλωσε ο Καργκάρ, προσθέτοντας πως οι τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους φέρουν ελαφρά τραύματα, μεταφέρθηκαν σε τρία νοσοκομεία της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως στόχος ήταν μία στρατιωτική φάλαγγα του ΝΑΤΟ, όμως ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, στρατηγος Τζόζεφ Μπλοτζ, δήλωσε πως δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των στρατιωτών της συμμαχίας.”Είδα να περνούν δύο οχήματα του ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο Αχμάντ Σαχί, ένας 37χρονος καταστηματάρχης. “Έπειτα από ένα λεπτό έγινε μία μεγάλη έκρηξη”.

Η επίθεση διενεργήθηκε ενώ ισχύουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας για μία σημαντική διεθνή διάσκεψη, την επονομαζόμενη Διάσκεψη της Καμπούλ. Χιλιάδες μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας αναπτύχθηκαν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας προκειμένου να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη επίθεση στη διάσκεψη.

Περισσότεροι από 70 διεθνείς αντιπρόσωποι, περιλαμβανομένης της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, και σχεδόν 40 υπουργοί Εξωτερικών άλλων χωρών, αναμένεται να συμμετάσχουν στη μονοήμερη διάσκεψη, η οποία αναμένεται να μεταβιβάσει περισσότερη χρηματική βοήθεια και ευθύνες στην αφγανική κυβέρνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε