Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ποιά είναι η πιο ανταγωνιστική πόλη στον κόσμο

Στη δεκάδα βρίσκονται επίσης το Τόκιο, η Ζυρίχη, η Ουάσινγκτον, το Σικάγο και η Βοστόνη.

Η Νέα Υόρκη είναι η πιο ανταγωνιστική πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με μελέτη του Economist Intelligence Unit (EIU) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ενώ την τετράδα συμπληρώνουν το Λονδίνο, η Σιγκαπούρη και το Παρίσι μαζί με το Χονγκ Κονγκ.

Αυτή η μελέτη, την οποία είχε ζητήσει η τράπεζα Citigroup και διενεργήθηκε από το EIU, μία εταιρεία ερευνών του βρετανικού περιοδικού The Economist, κατατάσσει περίπου 120 πόλεις με βάση “την αναγνωρισμένη ικανότητά τους να προσελκύουν κεφάλαια, επιχειρήσεις, ταλέντα και τουρίστες”, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Citi.

“Είναι βέβαιο ότι η οικονομική ανάπτυξη χαρακτηρίζει κυρίως τις ασιατικές πόλεις, όμως οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές πόλεις έχουν άλλα πλεονεκτήματα που τους δίνουν σημαντικό προβάδισμα στην ανταγωνιστικότητα”, όπως σημειώνει ο διευθυντής ευρωπαϊκών προβλέψεων Λίο Αμπρούζι.

Συνολικά 11 ευρωπαϊκές πόλεις περιλαμβάνονται στις πρώτες 30, ανάμεσά τους η Φρανκφούρτη (11η), η Γενεύη (13η εξ ημισείας), το Άμστερνταμ (17η) και η Στοκχόλμη (20η). Δέκα αμερικανικές πόλεις βρίσκονται επίσης στις 30 πρώτες μεταξύ των οποίων το Σαν Φρανσίσκο (13η εξ ημισείας), το Λος Άντζελες (19η) και το Χιούστον (23η εξ ημισείας).

Οι 15 από τις 20 πόλεις με τη μεγαλύτερη “οικονομική δύναμη” βρίσκονται στην Ασία, δώδεκα είναι κινεζικές, ενώ στην εικοσάδα περιλαμβάνονται η Σιγκαπούρη, η Μπανγκαλόρ (Ινδία), το Αχμενταμπάντ (Ινδία) και το Ανόι.

Η πρώτη λατινοαμερικάνικη πόλη που περιλαμβάνεται στον κατάλογο είναι το Μπουένος Άιρες στην 60η θέση και ακολουθούν το Σάο Πάολο (62η) και το Σαντιάγο (68η).

Από την Αφρική ξεχωρίζουν το Γιοχάνεσμπουργκ (67η), το Κέιπ Τάουν (73η), το Κάιρο (113η), το Ντέρμπαν (94η), το Ναϊρόμπι (115η), η Αλεξάνδρεια (116η) και το Λάγος (119η).

Τέλος από Μέση Ανατολή στον κατάλογο βρίσκεται το Ντουμπάι (40η), το Αμπού Ντάμπι (41η), η Ντόχα (47η), το Τελ Αβίβ (59η), το Κουβέιτ (80η), η Βηρυτός (117η), ενώ η Τεχεράνη βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε