Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ποια κρίση; Πάντα θα υπάρχουν λεφτά για… αισθητικές επεμβάσεις!

Ποια κρίση; Πάντα θα υπάρχουν λεφτά για… αισθητικές επεμβάσεις!

Οικονομική κρίση, ανεργία, χαμηλό κόστος ζωής έρχονται… κόντρα στα στοιχεία ένος φόρουμ πλαστικών χειρουργών και δερματολόγων, που εδρεύει στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την έκθεση του IMCAS, η παγκόσμια ζήτηση για αισθητικές επεμβάσεις αυξήθηκε κατά 10% τον περασμένο χρόνο και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2013.

Πλαστικές επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση και η αυξητική στήθους, καθώς και μη επεμβατικές θεραπείες όπως η θεραπεία με λέιζερ και οι ενέσεις κατά των ρυτίδων απέφεραν κέρδη ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2012 και αναμένεται να φθάσουν τα 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ αυτό τον χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Ασία αναμένεται να εμφανίσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε αυτό τον τομέα φέτος καθώς η αυξημένη ζήτηση για επεμβάσεις όπως η ρινοπλαστική και η βλεφαροπλαστική ενίσχυσαν την αγορά κατά 14%.

Η ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να έχει αύξηση 6,6% το 2013 παρότι οι άνω των 50 καταναλωτές στις χώρες που έχουν λάβει αυστηρά μέτρα λιτότητας εξακολουθούν να επιλέγουν αντιγηραντικές θεραπείες.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι το σκάνδαλο με τα ελαττωματικά επιθέματα στήθους από σιλικόνη αναμένεται να μειώσει τις επεμβάσεις αυξητικής στήθους που αυξήθηκαν μόλις 1,9% παγκοσμίως το 2012 και μειώθηκαν κατά 9.2% στην Ευρώπη.

 Η αγορά για τις επεμβάσεις αυξητικής στήθους, ωστόσο, αναμένεται να ανακάμψει και να παρουσιάσει ετήσια ανάπτυξη 5,2% κατά το διάστημα 2013-2-17, σύμφωνα με την έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε