Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ποιές είναι οι προτεραιότητες των νέων Ευρωπαίων

Ποιές είναι οι προτεραιότητες των νέων Ευρωπαίων

 Η οικογένεια συνιστά τη βασική προτεραιότητα των νέων Ευρωπαίων, ηλικίας 20-30 ετών και ακολουθεί, με μεγάλη διαφορά, η εργασία, σύμφωνα με μια έρευνα του ομίλου εκπαίδευσης συμβούλων Cegos. που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Με βάση την έρευνα αυτή, που διενεργήθηκε σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες –Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Βρετανία– οι νέοι σε ποσοστό 86% δηλώνουν ότι προτεραιότητά τους είναι η οικογένεια. Ακολουθούν η εργασία (59%), οι φίλοι (50%), το χρήμα (32%), η ψυχαγωγία (29%), ο ελεύθερος χρόνος (26%) και τα ταξίδια (13%).

Ανά χώρα, μόνο οι Ιταλοί θεωρούν την εργασία βασική προτεραιότητα (88%) ενώ οι Γάλλοι και η Βρετανοί της επιφυλάσσουν την τρίτη θέση, κρίνοντάς την λιγότερο σημαντική από την οικογένεια και τους φίλους.

Οι νέοι εργάζονται κυρίως για να κερδίζουν τα προς το ζειν (83%) αλλά επίσης για να ολοκληρώσουν την προσωπικότητά τους (53%) και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους (48%). Η ιδανική θέση εργασίας για αυτούς είναι σε κάποια μεγάλη επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα (59%).

Στη Γαλλία οι νέοι δεν ενθουσιάζονται και τόσο με την ιδέα να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία: μόνο το 22% θα επέλεγε αυτήν την επαγγελματική διέξοδο, σε αντίθεση με το 47% των Ιταλών, το 35% των Βρετανών, το 30% των Ισπανών και το 27% των Γερμανών.

Σχεδόν τέσσερις στους δέκα (39%) απ’ όσους συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι ξεκίνησαν να εργάζονται έχοντας εξασφαλίσει μια μόνιμη θέση εργασίας είτε στο δημόσιο τομέα είτε με σύμβαση αορίστου χρόνου. Αυτού του είδους οι συμβάσεις είναι πιο διαδεδομένες στη Βρετανία (62%) ενώ στην Ισπανία συνιστούν μόλις το 19% και στη Γαλλία αγγίζουν το ένα τρίτο (33%). Η σταθερότητα της εργασίας είναι ένας από τους παράγονες που οι νέοι θεωρούν ιδιαίτερα ελκυστικό στην επιλογή της δουλειάς που θα κάνουν.

Η έρευνα διενεργήθηκε τον περασμένο Μάιο σε δείγμα 3.000 νέων εργαζόμενων και 500 διευθυντών ανθρώπινου δυναμικού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε