Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οσκαρ Πιστόριους: Ποινή σκάνδαλο 5 ετών του επέβαλλε το δικαστήριο για την δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ – Γιατί θα εκτίσει μόνο 10 μήνες!

Οσκαρ Πιστόριους: Ποινή σκάνδαλο 5 ετών του επέβαλλε το δικαστήριο για την δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ – Γιατί θα εκτίσει μόνο 10 μήνες!

– Ο Όσκαρ Πιστόριους δολοφόνησε την φίλη του Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013
– Ο Πιστόριους είχε υποστηρίξει ότι την πέρασε για διαρρήκτη
– Η δίκη του απασχόλησε την παγκόσμια κοινή γνώμη
– Δάκρυα ικανοποίησης κύλησαν από τα μάτια του δολοφόνου του πανέμορφου μοντέλου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Με δάκρυα ικανοποίησης άκουσε την δικαστή ο Οσκαρ Πιστόριους να ανακοινώνει την ποινή για την δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ. Και πως να μην είναι ικανοποιημένος αφού η ποινή των 5 ετών που του επιβλήθηκε μεταφράζεται σύμφωνα με το BBC σε 10 μήνες φυλακή! Όπως προβλέπει το νομικό σύστημα της Νότιας Αφρικής, ο Πιστόριους θα εκτίσει στην φυλακή το 1/6 της ποινής του.

Η δικαστής εκτός από την φυλάκιση των 5 ετών, του επέβαλλε και ποινή τριών ετών με αναστολή για επίθεση με πυροβόλο όπλο.

Έτσι τελικά επιβεβαιώνονται οι φήμες που ακούγονταν τόσο καιρό ότι όποιος έχει χρήματα στη Νότια Αφρική δεν αισθάνεται να πέφτει βαρύς επανω του ο πέλεκυς του νόμου.

Ο ‘Οσκαρ Πιστόριους εκτέλεσε μια νέα γυναίκα, την σύντροφό του και γι’ αυτό δεν θα τιμωρηθεί. Η οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ δεν θα νιώσει ποτέ ικανοποίηση

Η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ οι συνήγοροι του Πιστόριους είχαν ζητήσει να τιμωρηθεί με κοινωφελή εργασία και περιορισμό κατ’ οίκον.

“Η απόφαση είναι δική μου και μόνο δική μου”, δήλωσε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη δίκη του Οσκαρ Πιστόριους για την δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, αρχίζοντας την ανάγνωση της απόφασης για την επιβολή της ποινής.

Η Τοκοζίλε Μασίπα έκρινε τον Οσκαρ Πιστόριους ένοχο για φόνο εξ αμελείας. Η καταδίκη του επισύρει ποινές που αρχίζουν από την προσφορά κοινωφελούς έργου και φθάνουν μέχρι την πολυετή κάθειρξη.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε