Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ποινή 170 χρόνια φυλακή σε προαγωγό ανήλικων κοριτσιών

Ποινή 170 χρόνια φυλακή σε προαγωγό ανήλικων κοριτσιών

Στην ποινή-ρεκόρ των 170 ετών κάθειρξης καταδικάστηκε ένας Νεπαλέζος που δικαζόταν με την κατηγορία ότι πουλούσε έφηβες σε δίκτυα μαστροπείας στην Ινδία.

Ο Μπατζίρ Σινγκ Ταμάνγκ, 37 ετών, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο επειδή προσέγγιζε νεαρά κορίτσια σε αγροτικές περιοχές και υποσχόταν ότι θα τους εξασφάλιζε μια καλύτερη ζωή, στέλνοντάς τις να δουλέψουν ως υπηρέτριες στην Ινδία και τη Μέση Ανατολή. Αφού τις έπειθε, τις πουλούσε κατόπιν σε οίκους ανοχής στην Ινδία.

Μεταξύ 2007-9 έξι θύματά του, όλα κάτω των 16 ετών, σώθηκαν από την πορνεία χάρη στις ενέργειες οργανώσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του.

Η ποινή των 170 ετών είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί ποτέ στην ιστορία της χώρας. Επιπλέον, ο Ταμάνγκ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους περίπου 14.500 δολαρίων (1,3 εκατομμύρια ρουπίες), όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της περιφέρειας Σιντουπάλτσοκ.

Σύμφωνα με τοπικές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, 20.000 κορίτσια και νέες γυναίκες πέφτουν κάθε χρόνο θύματα προαγωγών που τις μεταφέρουν από το Νεπάλ στη γειτονική Ινδία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε