Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ποιό είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου να ζείς!

Ποιό είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου να ζείς!

Για να αναδειχθεί πρώτη η συγκεκριμένη πόλη, έπρεπε να πληροί τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο οίκος Mercer.

Και η Βιέννη τις πληρούσε! Οι υποδομές της, το ασφαλές οδικό δίκτυο και οι ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας την έβαλαν επαξίως στην κορυφή της λίστας της Mercer.

Περίτεχνα κτήρια, δημόσια πάρκα, εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια πόλη για να είναι φιλόξενη; Και όχι μόνο αυτά.

Το κόστος μετακίνησης με τα δημόσια μέσα δεν ξεπερνά το ένα ευρώ ημερησίως, ενώ σπάνια αναφέρονται εγκληματικές ενέργειες.

Ιδιαίτερα καλές επιδόσεις καταγράφουν γενικά οι γερμανικές και ελβετικές πόλεις, καθώς η Ζυρίχη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ, η Φρανκφούρτη, η Γενεύη και η Βέρνη περιλαμβάνονται στις πρώτη δεκάδα της κατάταξης σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Mercer.

Στην τελευταία θέση της λίστας, πάντως, βρίσκεται η Βαγδάτη, εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας, της περιορισμένη ασφάλειας και των επιθέσεων σε ντόπιους και ξενους.

Πολύ χαμηλή βαθμολογία συγκεντρώνει η Αθήνα στην κατάταξη των κρατών με βάση την προσωπική ασφάλεια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις κατώτερες θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων.
Αυτό οφείλεται κυρίως στα συχνά επεισόδια που σημειώνονται μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, καθώς και της πολιτικής αστάθειας που επικρατεί, όπως υποστηρίζει η Mercer.

Χαμηλή θέση έλαβε στη συγκεκριμένη κατάταξη και το Όσλο, εξαιτίας της επίθεσης του Αντερς Μπρέιβικ που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τον οδηγό Michelin!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε