Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ποιό κόμμα θα αναδειχθεί πρώτο στα κατεχόμενα

Ποιό κόμμα θα αναδειχθεί πρώτο στα κατεχόμενα

Ο πληθυσμός στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου φαίνεται ότι άρχισε να μην εμπιστεύεται τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Red Border», τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα «Χαβαντίς».

Στην ερώτηση «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν γίνονταν σήμερα εκλογές;» το μεγαλύτερο ποσοστό, 25,3%, απάντησε ότι δεν θα ψήφιζε τα σημερινά κόμματα. Ποσοστό 23,7% απάντησε ότι θα ψήφιζε το ΚΕΕ (Κόμμα Εθνικής Ενότητας), ποσοστό 18,5% το ΡΤΚ (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα), ποσοστό 3,6% το ΚΚΔ (Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας), ποσοστό 3,3% το ΔΚ (Δημοκρατικό Κόμμα), ποσοστό 1,6% το ΚΔΕ (Κόμμα Δημοκρατίας και Εμπιστοσύνης), ποσοστό 1,3% το ΚΕΜ (Κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης) και ποσοστό 0,3% το ΚΕΚ (Κόμμα Ενωμένη Κύπρος).

Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 8,6%, ενώ 9,2% δήλωσε ότι προτιμά την οριζόντια ψήφο. Ποσοστό 4,6% των ερωτηθέντων δεν απάντησαν στην ερώτηση.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται, επίσης, ότι σε έρευνα που διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο, το ποσοστό του ΚΕΕ ήταν 36% και το ποσοστό του ΡΤΚ ήταν 24%, γεγονός που δείχνει ότι η απώλεια του ΚΕΕ σε ψήφους ανήλθε στο 25%, ενώ του ΡΤΚ σε 18%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε