Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ποιοι είναι οι Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα της Κίνας;

Εκείνος είναι το «πριγκιπόπουλο» της κοµµατικής νοµενκλατούρας που, εκτός απροόπτου, θα γίνει ο νέος ηγέτης της Κίνας στα επόµενα δύο χρόνια. Εκείνη είναι µια από τις πλέον γνωστές τραγουδίστριες της χώρας.

Αρκετοί έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν για τη «Μισέλ και τον Μπαράκ Οµπάµα της Κίνας».
 
Ο αντιπρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και η δεύτερη σύζυγός του Πενγκ Λιουάν δεν έχουν τίποτα κοινό ούτε µε τα ζευγάρια των δυτικών ηγετών αλλά ούτε και µε τους κινέζους ηγέτες και τις γυναίκες τους. Κατ’ αρχάς δεν τους έχουµε δει ποτέ µαζί σε δηµόσιο χώρο, παρ’ ότι είναι παντρεµένοι 20 χρόνια.

H Πενγκ Λιουαν με την στρατιωτική της στολη. ΦΩΤΟ DAILY MAIL

 
Αυτό βέβαια δεν είναι σπάνιο σε µια χώρα στην οποία σύζυγοι παλαιότερων ηγετών όπως ο Ντεν Σιάοπινγκ ή ο Ζιανγκ Ζεµίν δεν εµφανίζονταν σχεδόν ποτέ. Η τελευταία διάσηµη σύζυγος κινέζου ηγέτη ήταν η χήρα του Μάο, που συνέβαλε στην προώθηση της Πολιτιστικής Επανάστασης και µετά τον θάνατο του Μάο ως επικεφαλής της Συµµορίας των Τεσσάρων συνελήφθη και φυλακίσθηκε. Εκτοτε οι σύζυγοι των ηγετών σχεδόν εξαφανίσθηκαν από τη δηµόσια ζωή και πριν από τέσσερα χρόνια όταν φάνηκε πως ο Σι θα προωθηθεί στην ηγεσία, στελέχη του κόµµατος συµβούλευσαν την Πενγκ να περιορίσει τις εµφανίσεις της και την προβολή της, παρ’ ότι τραγουδά ένα από τους πλέον πατριωτικούς ύµνους, την «Κόρη του Κόµµατος» και είναι πρέσβειρα της Unicef για θέµατα ΑΙDS.
 
Ούτως ή άλλως όµως, η 48χρονη Πενγκ ήταν ήδη µια από τις πιο διάσηµες τραγουδίστριες της χώρας και στα τραγούδια της περιγράφει κυρίως τα συναισθήµατα των ανθρώπων της υπαίθρου και τη σκληρή ζωή τους σε δίσκους όπως «Οι άνθρωποι του χωριού µας» και «Στις πεδιάδες της ελπίδας» που πούλησαν πολλά εκατοµ µύρια αντίτυπα. Εµφανίζεται πάντα στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή η οποία µεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση και έχει πολύ µεγάλη θεαµατικότητα – τη µεγαλύτερη στον πλανήτη λόγω πληθυσµού της Κίνας.
 
Τώρα που τα φώτα της δηµοσιότητας στράφηκαν στον Σι, ο οποίος φαίνε ται να έχει επιλεγεί από την ηγεσία να διαδεχθεί τον Χου Τζιντάο στην ηγεσία του κόµµατος του χρόνου και στην προεδρία της χώρας το 2012, είναι αναπόφευκτο να αναρωτιούνται όλοι για το ποια είναι η µελλοντική Πρώτη Κυρία της Κίνας.
 
Ο Σι διορίσθηκε τη Δευτέρα αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κ.Κ., γεγονός που σηµαίνει ότι πλέον έχει υψηλότερο βαθµό στο στράτευµα από την υποστράτηγο σύζυγό του, η οποία ξεκίνησε από οπλίτης στα 18 της και ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά της στρατιωτικής ιεραρχίας λόγω των φωνητικών της ικανοτήτων.
 
Σοπράνο που έχει σπουδάσει στο πανεπιστήµιο, η Πενγκ γνωρίστηκε µέσω φίλων µε τον Σι πριν από δύο δεκαετίες και όπως αποκάλυψε εκείνος «έπειτα από την πρώτη συζήτηση που είχαµε και διήρκεσε 40 λεπτά ήξερα ότι αυτή τη γυναίκα θα την παντρευόµουν». Εχουν µια 18χρονη κόρη, τη Σι Μινγκτζέ. Ο Σι λέει: «Εάν δεν είχα έναν ευτυχισµένο γάµο, κάτι που θα έφερνε τον όλεθρο στην καρδιά µου, δεν θα µπορούσα να διατηρήσω µια τόσο καλή δηµόσια εικόνα».
 
Και η Πενγκ προσθέτει: «Στο σπίτι δεν µε βλέπει σαν διάσηµη σταρ. Είµαι απλά η γυναίκα του».
Στο βίντεο η Πενγκ αποθεώνεται από το κινεζικό κοινό:

Από την εφημερίδα “Τα Νέα” και “Daily Mail”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε