Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ποιοι Έλληνες διεκδικούν θέση στις προκριματικές εκλογές της Νέας Υόρκης

Στην πολιτειακή Βουλή της Ν.Υ. μια Κεφαλλονίτσισσα ελληνικής καταγωγής

 
Η Αραβέλλα Σιμωτά αναμένεται να είναι η πρώτη γυναίκα ελληνικής καταγωγής που θα γίνει μέλος της πολιτειακής Βουλής της Νέας Υόρκης. Η 32χρονη Κεφαλλονίτισσα δικηγόρος δεν είχε αντίπαλο στις προχθεσινές προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού κόμματος και ούτε θα έχει στις εκλογές που θα γίνουν στις 2 Νοεμβρίου.

Η κ. Σιμωτά θα καταλάβει τη θέση που κατέχει σήμερα ο Ελληνοαμερικανός Μιχάλης Γιάνναρης, ο οποίος ήταν ο πρώτος ομογενής που εξελέγη στην πολιτειακή Βουλή από την περιοχή της Αστόριας.

 
Ο κ. Γιάνναρης διεκδικεί θέση στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης και προηγείται με μεγάλη διαφορά του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του για τις εκλογές του Νοεμβρίου.
 
Ο Γιώργος Δήμος απέτυχε να κερδίσει στις προκριματικές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για θέση στην Ομοσπονδιακή Βουλή, στην περιοχή του Ανατολικού Λονγκ Άιλαντ.
 
Ο Δημοκρατικός πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Άιλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού, δεν κατάφερε να κερδίσει το χρίσμα του υποψήφιου Γραμματέα της πολιτείας του.
 
Ο Ρεπουμπλικανός πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Ντιν Σκέλος, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο και αντίπαλός του είναι ο επίσης Ελληνοαμερικανός, Γιώργος Σάββα.
 
Η συμπρόεδρος του “Ελληνικού Συνδέσμου” στο Κογκρέσο, Δημοκρατική βουλευτής της Νέας Υόρκης, Κάρολιν Μαλόνι, κέρδισε με μεγάλη διαφορά στις προκριματικές της Τρίτης (η εκλογική της περιφέρεια περιλαμβάνει την Αστόρια) και αναμένεται να νικήσει και στις εκλογές της 2ης Νοεμβρίου.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε