Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ποιούς ζήτησε για την θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ο Τσάβες

"Αλήθεια θες τον Μπιλ στο Καράκας; Ευχαρίστως Ούγο μου!", φαίνεται να λέει η Χίλαρι Κλίντον

Τον Μπιλ Κλίντον, τον ηθοποιό Σον Πεν ή τον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν ζήτησε για πρεσβευτές των ΗΠΑ στη χώρα του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον ανακάλεσε τη βίζα του πρεσβευτή της Βενεζουέλας την περασμένη εβδομάδα σε αντίποινα για την απόρριψη από το Καράκας του αξιωματούχου που επέλεξε ο Μπαράκ Ομπάμα ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα της Ν.Αμερικής.

Ο διπλωμάτης Λάρι Πάλμερ έχει επικρίνει σφοδρά την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, συνδέοντας μάλιστα τον Ούγκο Τσάβες με τους αριστερούς αντάρτες στη γειτονική Κολομβία.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά χθες Τρίτη ο Τσάβες είπε ότι έχει μια λύση. «Ελπίζω να ονομάσουν [πρεσβευτή] τον Όλιβερ Στόουν. Ή τον Σον Πεν, ή τον [γλωσσολόγο, φιλόσοφο και πολιτικό αναλυτή, Νόαμ] Τσόμσκι. Έχουμε πολλούς φίλους εκεί. Τον Μπιλ Κλίντον!»

Ο Στόουν είχε επισκεφθεί το Καράκας τον Μάιο για την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Νότια των Συνόρων, που καταπιάνεται με την πορεία των Λατινοαμερικάνων αριστερών ηγετών.

Έχει δηλώσει ότι θαυμάζει τον Τσάβες και τις προσπάθειές του αφότου ανέβηκε στην εξουσία το 1999.

Ο Σον Πεν, που αναμιγνύεται ενεργά στις προσπάθειες αρωγής μετά το σεισμό στην Αϊτή, έχει κερδίσει βραβεία ‘Οσκαρ, έχει στα ωριμότερα χρόνια της καριέρας του και της ζωής του υιοθετήσει πιο προοδευτικό προφίλ.

Υποδύθηκε τον δολοφονημένο ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Χάρβεϊ Μιλκ, κερδίζοντας μάλιστα Όσκαρ.

Ο Ούγκο Τσάβες είχε μια σύντομη συνάντηση με την Χίλαρι Κλίντον στη Βραζιλία. Αμφότεροι βρέθηκαν στη χώρα για την ορκωμοσία της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ.

«Ρώτησα την κυρία Κλίντον ‘τι κάνει η σύζυγός σας;’. Είναι γνωστό ότι μιλάω κακά αγγλικά, στη συνέχεια όμως το διόρθωσα και την ρώτησα τι κάνει ο σύζυγός σας….»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε