Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Πόλεμο” στον Ελληνικό τουρισμό από τη Βουλγαρία

“Πόλεμο” στον Ελληνικό τουρισμό από τη Βουλγαρία

Η Ελλάδα, η Τουρκία, η Κροατία, η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της Βουλγαρίας σε ό,τι αφορά τον καλοκαιρινό τουρισμό, η Αυστρία και η Ιταλία στον τομέα του χειμερινού τουρισμού και η Τσεχία στο πεδίο του τουρισμού σε θέρετρα spa.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τις πρώτες εκτιμήσεις έρευνας του βουλγαρικού υπουργείου Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας σχετικά με την πορεία του τουρισμού στη χώρα.

Η σχετική μελέτη καλύπτει 10 διεθνείς αγορές και καταγράφει τις απόψεις 3600 ξένων και 2200 Βούλγαρων τουριστών, 300 ταξιδιωτικών πρακτόρων σε 15 χώρες του εξωτερικού και εκπροσώπων 37 βουλγαρικών ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Οι αγορές- κλειδιά για τη Βουλγαρία είναι η Γερμανία, η Ρωσία, η Ρουμανία και η Βρετανία.

«Η Βουλγαρία είναι ένας σχετικά περιορισμένα γνωστός τουριστικός προορισμός, που σχετίζεται κυρίως με τις καλές ευκαιρίες που προσφέρει σε ό,τι αφορά τον τουρισμό παραλίας και τις προσιτές τιμές. Ωστόσο, οι δυνατότητες για τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, που προσφέρει, είναι άγνωστες» δήλωσε ο Ανέλια Γκένοβα από το υπουργείο Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Στις 23 Νοεμβρίου η δίκη της Τιμοσένκο

 Καταζητείται ο ιδρυτής της Mcafee για ανθρωποκτονία!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε