Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πόλεμος μεταξύ Moody’s και ένωσης ιταλικών τραπεζών!

Πόλεμος μεταξύ Moody’s και ένωσης ιταλικών τραπεζών!

Η ένωση ιταλικών τραπεζών (ABI) χαρακτήρισε σήμερα την απόφαση του οίκου Moody’s να μειώσει τη βαθμολογία 26 τραπεζών της χώρας ως “επίθεση εναντίον της Ιταλίας”.

“Για την ABI, η απόφαση του Moody’s είναι μια επίθεση εναντίον της Ιταλίας, των επιχειρήσεών της, των οικογενειών της και των πολιτών της”, διαμαρτύρεται η ένωση σε ανακοίνωσή της.

Η κύρωση αυτή είναι “ανεύθυνη, ακατανόητη και αδικαιολόγητη”, αναφέρει ακόμη η ABI, σύμφωνα με την οποία “οι οίκοι αξιολόγησης επιβεβαιώνουν άλλη μια φορά πως αποτελούν ένα στοιχείο αποσταθεροποίησης των αγορών με τις μεροληπτικές και αντιφατικές κρίσεις τους”.

Η ABI ζητάει από τις ευρωπαϊκές αρχές να υιοθετήσουν μια “κανονιστική ρύθμιση αυστηρού ελέγχου” των οίκων αξιολόγησης και αντιμετωπίζει από την πλευρά της το ενδεχόμενο “να αναλάβει ενέργειες, σε όλα τα όργανα, για να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντα της ιταλικής οικονομίας, που επλήγησαν σοβαρά από τις αποφάσεις οίκων αξιολόγησης”.

Ο Moody’s κατέφερε χθες το βράδυ ένα πλήγμα στις ιταλικές τράπεζες, μειώνοντας τη βαθμολογία 26 εξ αυτών, μεταξύ των οποίων των δύο μεγαλύτερων της χώρας, των UniCredit και Intesa Sanpaolo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαστούκι Moody’s σε 26 ιταλικές τράπεζες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε