Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πολιορκία και εισβολή στην βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη!

Συγκεχυμένη είναι η κατάσταση τις τελευταίες ώρες με το τι ακριβώς συμβαίνει στην βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη.

Το ημιεπίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr μετέδωσε λίγο πριν τις 4.30 ότι έξι εργαζόμενοι στο κτιριακό συγκρότημα της πρεσβείας της Βρετανίας στην Τεχεράνη απήχθησαν και κρατούνταν ως όμηροι, αλλά απέσυρε το κείμενο μερικά λεπτά αργότερα χωρίς να εξηγήσει γιατί.

Αρχικά το πρακτορείο ανέφερε ότι “φοιτητές σε πανεπιστήμια της Τεχεράνης πήραν ομήρους έξι ανθρώπους που εργάζονται για τη Βρετανική πρεσβεία στον κήπο Κολχάκ”.

Στο μεταξύ το πρακτορείο IRNA ανέφερε ότι 200 φοιτητές, μέλη της ισλαμιστικής πολιτοφυλακής των Μπασιτζί, εισέβαλαν σήμερα και σε ένα άλλο κτιριακό συγκρότημα της Βρετανίας στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης.

Οι φοιτητές “πήραν εμπιστευτικά έγγραφα και έγγραφα των υπηρεσιών πληροφοριών” της Βρετανίας από το κτίριο, που βρίσκεται στην πρώην κατοικία του πρεσβευτή.

Λίγο πριν γίνουν οι εισβολές στα κτίρια της βρετανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ισλαμική Δημοκρατία είχε αποφασιστεί από το καθεστώς να απελαθεί ο Βρετανός πρεσβευτής σε αντίποινα για τις κυρώσεις του Λονδίνου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε