Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πολιτική αστάθεια στο Πακιστάν

Πολιτική αστάθεια στο Πακιστάν

Αποχωρεί από την κυβέρνηση το Κίνημα Κουάμι Μουταχίντα, το δεύτερο μεγαλύτερο του κυβερνητικού συνασπισμού.

Το Κίνημα Κουάμι Μουταχίντα (MQM) του Πακιστάν, το δεύτερο μεγαλύτερο του κυβερνητικού συνασπισμού, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση και θα προσχωρήσει στην αντιπολίτευση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος.

“Εχει αποφασιστεί. Θα καθίσουμε στα έδρανα της αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση και στην Γερουσία”, τόνισε ο Ουασάι Τζαλίλ.

Δύο υπουργοί του MQM, ισχυρής πολιτικής δύναμης στο Καράτσι, οικονομικη πρωτεύουσα της χώρας, αποχώρησαν από την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της αποτυχίας της να βελτιώσει την κατάσταση της ασφάλειας στο Πακιστάν.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα καταρρεύσει παρά την απόφαση του Κινήματος Κουάμι Μουταχίντα (MQM) να αποχωρήσει από τον συνασπισμό τη στιγμή που η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να βελτιώσει την εύθραυστη οικονομία και να περιορίσει την εξέγερση των Ταλιμπάν — προβλήματα που έχουν κρατήσει μακριά τους επενδυτές από τη χώρα.

Αναλυτές, ωστόσο, εκτιμούν ότι ο σχηματισμός ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού θα μπορούσε να αποτελέσει μια παρατεταμένη και ευάλωτη διαδικασία και είναι πιθανότερο να εξαγγελθούν πρόωρες εκλογές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε