Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πολιτικό άσυλο σε δημοσιογράφο που δεχόταν απειλές

Οι ΗΠΑ χορήγησαν πολιτικό άσυλο σε Μεξικανό δημοσιογράφο που δεχόταν απειλές.

Ένας Μεξικανός δημοσιογράφος ανακοίνωσε σήμερα ότι του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ επειδή δεχόταν απειλές από τις αρχές της πόλης Σιουδάδ Χουαρές, στο βόρειο Μεξικό.
 
“Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε πολιτικό άσυλο στον Χόρχε Λουίς Αγκίρε (…) που ζούσε εξόριστος στις ΗΠΑ εδώ και περίπου δύο χρόνια”, μετέδωσε η ιστοσελίδα LaPolaka.com, της οποίας είναι υπεύθυνος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που η Ουάσινγκτον δίνει άσυλο σε Μεξικανό δημοσιογράφος.
 
Η αμερικανική πρεσβεία στο Μεξικό δεν επιβεβαίωσε την είδηση γιατί, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, οι πληροφορίες αυτού του είδους είναι απόρρητες.
 
Ο Αγκίρε και η οικογένειά του μετακόμισαν το 2008 στο Ελ Πάσο του Τέξας, την πόλη που βρίσκεται απέναντι από τη Σιουδάδ Χουαρές, στην άλλη πλευρά των συνόρων. Όπως έλεγε, δεχόταν απειλές τις οποίες απέδιδε σε εκπροσώπους της πολιτείας Τσιουάουα. Η Σιουδάδ Χουαρές βρίσκεται στο επίκεντρο του “πολέμου των καρτέλ” που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 28.000 ανθρώπους από τον Δεκέμβριο του 2006. Μεταξύ αυτών ήταν και 25 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.
 
Οι δημοσιογράφοι είναι τα “παράπλευρα” θύματα αυτού του “πολέμου” και τα τελευταία χρόνια πολλοί έχουν εγκαταλείψει το Μεξικό για να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ, φοβούμενοι τις απειλές που δέχονται, κυρίως από τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε