Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πολιτικός βρέθηκε αποκεφαλισμένος στο Αφγανιστάν

Πολιτικός βρέθηκε αποκεφαλισμένος στο Αφγανιστάν

Ένας υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν και δυο στρατιώτες του NATO σκοτώθηκαν στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο υποψήφιος βουλευτής Νατζιμπουλάχ Γκουλιστάνι–είχε απαχθεί πριν 18 ημέρες–βρέθηκε νεκρός κι αποκεφαλισμένος την Παρασκευή στην επαρχία Γκάζνι, δήλωσε ο Χιαλμπάζ Σερζάι, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή. Η σορός του βρέθηκε “πεταμένη σε μια περιοχή κοντά στο σπίτι του στην περιφέρεια Κάρα Μπαγκ”, είπε ο Σερζάι.

Οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα προγραμματίζεται να διεξαχθούν την 18η Σεπτεμβρίου, μετά την αναβολή τους για λόγους ασφαλείας και καλύτερης προετοιμασίας.

Στο μεταξύ η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) του NATO ανακοίνωσε ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση στο νότο, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Οι δύο θάνατοι αυξάνουν το συνολικό αριθμό των απωλειών των ξένων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν εφέτος στις 419, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται εν μέρει στο ανεξάρτητο icasualties.org.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε