Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πολωνία: 49 νεκροί από το ψύχος από την 1η Δεκεμβρίου

Πολωνία: 49 νεκροί από το ψύχος από την 1η Δεκεμβρίου

Το κύμα ψύχους στην Πολωνία κόστισε τη ζωή 49 ανθρώπων από την 1η Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο απολογισμός από το πρώτο κύμα ψύχους στη χώρα ήταν 20 νεκροί, 15 τον Οκτώβριο και πέντε το Νοέμβριο. Τον περασμένο χειμώνα, περίπου 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που πέθαναν από το κρύο ήταν άστεγοι, συχνά σε κατάσταση μέθης.

Τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία έπεσε στους -10 βαθμούς Κελσίου και η πολωνική αστυνομία απηύθυνε έκκληση για επαγρύπνηση και έδωσε στη δημοσιότητα τηλεφωνικούς αριθμούς πρώτης ανάγκης. Αστυνομικοί περιπολούν σε περιοχές στις οποίες συχνάζουν άστεγοι για να τους ενημερώσουν για τα σημεία διανομής συσσιτίων και τα κέντρα τα οποία μπορούν να τους φιλοξενήσουν.

Στο μεταξύ, στην ανατολική Βουλγαρία, έχουν κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 12 δήμοι, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μεταξύ αυτών και ο δήμος Σούμεν.
Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες έχουν “στρατολογηθεί” τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να βοηθήσουν στους απεγκλωβισμούς οχημάτων και ανθρώπων από τα χιόνια. Ήδη, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία έχουν κληθεί να επέμβουν σε 138 απεγκλωβισμούς οχημάτων και εκατοντάδων ανθρώπων.

Συνολικά 120 πόλεις και χωριά στην ανατολική Βουλγαρία αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδοτήσης εξαιτίας των χιονοστιβάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Θερίζει ζωές το ψύχος στην Πολωνία

Τους 61 έφτασαν οι νεκροί από το ψύχος στην Ουκρανία

Τους 600 φτάνουν οι νεκροί από το πολικό ψύχος στην Ευρώπη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε