Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πωλούνται όπως είναι “τυπωμένες”!

REUTERS
Η News Corp.του Μέρντοκ προσπαθεί να πουλήσει τις βρετανικές της εφημερίδες, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Έρευνα για πιθανές τηλεφωνικές υποκλοπές ζητά ο αμερικανός Γερουσιαστής Τζέι Ροκφέλερ

Ο αμερικανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης News Corp. προσπαθεί, προς το παρόν χωρίς επιτυχία, να πουλήσει όλες τις βρετανικές του εφημερίδες, μετά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στη Βρετανία, αποκαλύπτει σήμερα η Wall Street Journal.
 
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, ο όμιλος του Ρούπερτ Μέρντοκ “έχει κάνει ανεπίσημα κρούσεις σε πιθανούς αγοραστές των εφημερίδων του στη Βρετανία”.
 
“Με δεδομένη την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον Τύπο κανείς αγοραστής δεν παρουσιάστηκε, αλλά το θέμα αυτό είναι πιθανόν να ξανασυζητηθεί τους επόμενους έξι μήνες”, διευκρινίζεται στο ίδιο δημοσίευμα.
 
Εκτός από την News of the World, το τελευταίο φύλλο της οποίας κυκλοφόρησε την Κυριακή, ο όμιλος Μερντοκ στη Βρετανία εκδίδει τις εφημερίδες Sun, Sunday Times Times of London.
 
Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της πρότασης των Εργατικών να αποσυρθεί η προσφορά εξαγοράς της BSkyB, ανακοίνωσε χθες Τρίτη εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον .
 
Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας Τζέι Ροκφέλερ ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί αν ο όμιλος Μέρντοκ ακολουθούσε τις ίδιες πρακτικές και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
“Ζητώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διασφαλίσουν ότι η ιδιωτική ζωή των Αμερικανών δεν έχει παραβιαστεί”, είπε χαρακτηριστικά ο Ροκφέλερ.
 
“Ανησυχώ ιδιαίτερα από το γεγονός ότι το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στη Βρετανία μπορεί να έχει πλήξει Αμερικανούς και ειδικά θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σοβαρές”, υπογράμμισε.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε