Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Πολύ το χαρήκαμε που έχασε η Μέρκελ”

“Πολύ το χαρήκαμε που έχασε η Μέρκελ”

Φαίνεται πως και κάποιοι άλλοι χαίρονται με την ήττα του κόμματος της Μέρκελ. Η ιταλική, μπερλουσκονική, κεντροδεξιά εκφράζει μεγάλη ικανοποίηση για την ήττα της Μέρκελ

Εκπρόσωποι της ιταλικής, μπερλουσκονικής, κεντροδεξιάς εκφράζουν μεγάλη ικανοποίηση για την εκλογική ήττα της Άγκελα Μέρκελ στις χθεσινές εκλογές της Βεστφαλίας Ρηνανίας.

“Η Μέρκελ δεν μπορεί να δίνει εντολές στην Ευρώπη, ο Μάριο Μόντι πρέπει να το λάβει υπόψη του. Εμείς θα το κάνουμε και είναι καλύτερα να το πράξει και η κυβέρνησή μας”, τονίζει ο Μαουρίτσιο Γκασπάρι, εκπρόσωπος του κεντροδεξιού “Λαού της Ελευθερίας” στην γερουσία της Ρώμης.

Σύμφωνα με τον Γκασπάρι “οι Γερμανοί άρχισαν να δείχνουν στην καγκελάριο, πού ακριβώς βρίσκεται η έξοδος”.

Και ο Φαμπρίτσιο Τσικίτο, εκπρόσωπος του ίδιου κόμματος -που ιδρύθηκε από τον Καβαλιέρε- στην βουλή, επιμένει: “η γραμμή της κυρίας Μέρκελ βρίσκεται σε κρίση και στην Γερμανία. Αυτό συμβαίνει διότι και οι Γερμανοί αντιλαμβάνονται ποια είναι η πραγματικότητα: με την απεριόριστη λιτότητα δολοφονείται η κατανάλωση των άλλων χωρών, και, σε τελική ανάλυση, πληρώνει τις συνέπειες η ίδια η Γερμανία με τις εξαγωγές της”.

Από το κεντροαριστερό, αντιπολιτευόμενο κόμμα της “Ιταλίας των Αξιών”, ο γερουσιαστής Φελίτσε Μπελιζάριο υπογραμμίζει: “ μετά την νίκη του Ολάντ στην Γαλλία, και την ήττα της ‘Αγκελα Μέρκελ στην Γερμανία, επισημοποιεί την αποτυχία μιας πολιτικής συνταγής που βασίζεται μόνο στην τυφλή λιτότητα. Η Μέρκελ υπέστη ένα σοβαρότατο πλήγμα, στην Ευρώπη πνέει ένας νέος άνεμος και θα πρέπει να αλλάξει και η Ιταλία”.

Ο δε γραμματέας του κεντροαριστερού, “Δημοκρατικού Κόμματος” Πιερλουίτζι Μπερσάνι το περασμένο Σάββατο είχε χαρακτηρίσει “αρνητική την στάση της κυβέρνησης του Βερολίνου, που συνεχίζει να εναντιώνεται στην υιοθέτηση των ευρωομολόγων, που μπορούν να συμβάλλουν στο να ξεπερασθεί η κρίση, με μια συλλογική αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους”.

Υπενθυμίζεται ,τέλος, ότι τόσο ο κεντροδεξιός “Λαός της Ελευθερίας”, όσο και το προοδευτικό “Δημοκρατικό Κόμμα”, στηρίζουν την κυβέρνηση του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι. Η ιταλική κεντροδεξιά, όμως, θεωρεί ότι η αντικατάσταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον Μόντι, βάσει στοιχείων που έχουν διαρρεύσει, οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, σε πιέσεις που ασκήθηκαν από το Βερολίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια είναι η γυναίκα που κάνει την Μέρκελ να βλέπει εφιάλτες

Μεγάλη ήττα του κόμματος της Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε