Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πολυδάπανος ο Ποντίφηκας!

ΦΩΤΟ REUTERS

Η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στη Βρετανία πρόκειται να κοστίσει περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ!

Το ποσό των 1-1,5 εκατομμυρίων στερλινών (δηλαδή 1,2-1,8 εκατ. ευρώ) θα διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που πρόκειται να επισκεφτεί τη Γηραιά Αλβιώνα 16 με 19 Σεπτεμβρίου.

Ποτέ άλλοτε επίσημη επίσκεψη ξένου επισήμου στη Βρετανία δεν προκάλεσε ειδικές ρυθμίσεις σε τόσες τοποθεσίες και τόσο απόμακρες η μία απ την άλλη, επισήμανε εκπρόσωπος της αστυνομικής δύναμης του Σάουθ Γιορκσάϊρ, στη βόρεια Αγγλία, σχολιάζοντας την προσεχή παπική επίσκεψη. Θύμισε ότι οι περισσότεροι επίσημα προσκεκλημένοι από το εξωτερικό «σπανίως εξέρχονται του Λονδίνου».

Στη Βρετανία οι καθολικοί ανέρχονται σε περίπου 10% του συνόλου του πληθυσμού. Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ μεταβαίνει στη Βρετανία στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης αρχηγού ξένου κράτους.

Στο ίδιο το βρετανικό δημόσιο αυτή η επίσημη επίσκεψη μπορεί να κοστίσει ακόμα και 14 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και η τοπική Καθολική εκκλησία θα δαπανήσει άλλα 12 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ζητήθηκε μάλιστα και οβολός 25 στερλινών (30 ευρώ) για κάθε πιστό, που θα θελήσει να παρακολουθήσει μία υπαίθρια λειτουργία, χοροστατούντος του Πάπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο προκάτοχός του, Ιωάννης Παύλος Β’ είχε επισκεφθεί το Λονδίνο χωρίς τέτοιες κρατικές τιμές, αλλά μόνον με θρησκευτικές, στην πρώτη πάντως παπική επίσκεψη, αφότου (τον 16ο αιώνα) ο βασιλιάς Ερρίκος 8ος ίδρυσε την Αγγλικανική Εκκλησία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε