Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πωπω γκάφα! – Ο Ρόμνεϊ “έβρισε” on camera τους ψηφοφόρους του Ομπάμα (VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τον έπιασαν κυριολεκτικά στα πράσα. Έστω και με κρυφή κάμερα. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την αμερικανική προεδρία μάλλον μετάνιωσε την ώρα που άνοιξε το στόμα του. Κι ας μην το παραδέχεται…

Ο Μιτ Ρόμνεϊ ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση όταν αμερικανική εφημερίδα δημοσίευσε, τη Δευτέρα, βίντεο από κρυφή κάμερα στο οποίο ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, χαρακτηρίζει «θύματα» τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών και ακούγεται να λέει πως θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές αν ήταν… Μεξικάνος!

Φυσικά, η πλευρά Ομπάμα δεν άφησε το «δώρο» ανεκμετάλλευτο.

Το πότε έγιναν τα υποτιμητικά σχόλια Ρόμνεϊ δεν είναι σαφές από το βίντεο. Η εικόνα είναι θολή, αλλά από το περίγραμμα του προσώπου μπορεί κανείς να αναγνωρίσει πως πρόκειται για τον Μιτ Ρόμνεϊ. Κι εκείνος, άλλωστε, δεν το αρνήθηκε όταν εσπευσμένα και εν μέσω πανικού, έδωσε συνέντευξη Τύπου για να «μαζέψει» κάπως τη ζημιά.

«Υπάρχει το 47% που είναι μαζί του, (σ.σ. με τον Ομπάμα) οι οποίοι εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που πιστεύουν ότι είναι θύματα, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να φροντίζει γι ‘αυτούς» ακούγεται να λέει ο Ρόμνεϊ.

«Η δουλειά μου είναι να μην ανησυχείτε για αυτούς τους ανθρώπους. Ποτέ δεν θα με πείσουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείσετε το 5% με 10% στο κέντρο που είναι ανεξάρτητοι», είπε επίσης σε χορηγούς της εκστρατείας του.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους προσπάθησαν αμέσως να επωφεληθούν από τα σχόλια του Μίτ Ρόμνεϊ.

«Είναι δύσκολο να είναι ως πρόεδρος χρήσιμος για όλους τους Αμερικανούς, όταν υποτιμητικά διαγραφεί το μισό έθνος» ανέφερε σε δήλωση του οι Τζιμ Μεσίνα, διευθυντής της εκστρατείας του Ομπάμα

Η Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή επίσης διένειμε χωριστά ένα άλλο κομμάτι από το βίντεο στο οποίο ο Ρόμνεϊ αστειεύεται ότι θα πήγαινε καλύτερα στις εκλογές, αν ήταν Λατίνος.

«Αν είχα γεννηθεί από γονείς Μεξικανούς, θα είχα μια μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσω», δηλώνει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Φυσικά, το βίντεο προκάλεσε σάλο. Ο Μιτ Ρόμνεϊ παραδέχτηκε ότι έκανε τα σχόλια αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μετανιώνει κιόλας.

«Δεν είναι κομψά. Επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι», είπε ο Ρόμνεϊ ο οποίος εμφανίστηκε εσπευσμένα σε συνέντευξη Τύπου στην Καλιφόρνια για να επιχειρήσει να περιορίζει τη ζημιά που είχε γίνει.

«Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να το αναφέρω με μεγαλύτερη σαφήνεια και με πιο αποτελεσματικό τρόπο από ότι τα έκανα σε ένα περιβάλλον όπως αυτό», είπε ο Μιτ Ρόμνεϊ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπροστά ο Ομπάμα σε νέα δημοσκόπηση

Ομπάμα: Αν επανεκλεγώ θα μειώσω το έλλειμμα

Νέα δημοσκόπηση δίνει μπροστά τον Ρόμνει

Το παραλήρημα του Κλίντ Ίστγουντ σόκαρε και τους Ρεπουμπλικάνους

Ομπάμα σε Ιστγουντ: “Αυτή η καρέκλα είναι πιασμένη!”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε