Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πορεία ανάκαμψης της Ελλάδας “βλέπει” το Focus – “Έχει αρκετά λεφτά τώρα ο Τσακαλώτος”

Τσακαλώτος

Την εικόνα μιας Ελλάδας που ανακάμπτει παρουσιάζει στο περιοδικό Focus σε δημοσίευμά του. Όπως σημειώνει, αυτή τη στιγμή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει πιθανόν… αρκετά χρήματα στο ταμείο.

Το Focus έκανε αρχικά αναφορά στην βοήθεια που η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείομ, που τα υπολογίζει στα 256 δισ. ευρώ.

Όπως υπογραμμίζει το περιοδικό, από την επόμενη Δευτέρα (4.12.2017) οι ελεγκτές των τεσσάρων θεσμών θα εξετάσουν στην Αθήνα την ταμειακή κατάσταση.

Το δημοσίευμα τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας σταθεροποίησε τον προϋπολογισμό και δρομολόγησε αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές. Όπως εκτιμά, αν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ο… Νοτιοευρωπαίος ασθενής δεν θα χρειαστεί περαιτέρω δισεκατομμύρια. «Το πρόγραμμα βρίσκεται επιτέλους και πάλι στο σωστό δρόμο και η δημοσιονομική κατάσταση είναι καλύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν», σύμφωνα με διπλωμάτη της ΕΕ, γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πως το δημοσιονομικό πλεόνασμα θα κυμανθεί μέχρι το τέλος του έτους στο 2,8% – αν αφαιρέσει κανείς την εξυπηρέτηση του χρέους. Συνεπώς η Ελλάδα θα εξοικονομήσει 1,2 δισ. ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι αρχικά σχεδιαζόταν. Ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι η χώρα του δεν θα χρειάζεται καμία πλέον βοήθεια από τον Αύγουστο του 2018. Αλλά και ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ΕSM φέρεται να είναι «ενθαρρυμένος».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις