Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πορεία με τρακτέρ και γαλατο-πόλεμος στις Βρυξέλλες – ΦΩΤΟ

Πορεία με τρακτέρ και γαλατο-πόλεμος στις Βρυξέλλες – ΦΩΤΟ

Εκατοντάδες γαλακτοπαραγωγοί συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με τα τρακτέρ τους προερχόμενοι από πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να διαμαρτυρηθούν για τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές του γάλακτος.

Η διαδήλωση «1.000 τρακτέρ στις Βρυξέλλες», που διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Γάλακτος (EMB), τη συνομοσπονδία των γαλακτοπαραγωγών και των γεωργικών συνδικάτων 14 ευρωπαϊκών χωρών, προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας μέχρι το απόγευμα.

«Η αγορά γάλακτος έχει πάρει φωτιά (…). Για πολύ καιρό οι τιμές του γάλακτος δεν καλύπτουν τα κόστη παραγωγής και χιλιάδες γαλακτοπαραγωγοί έχουν ήδη αναγκαστεί να τα παρατήσουν», αναφέρει ο EMB στον ιστότοπό του.

Στόχος της διαμαρτυρίας ήταν «να επιστήσουμε την προσοχή στους πολιτικούς» που «πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν αποτελεσματικά νομοθετικά μέτρα για την αγορά γάλακτος», προσθέτει η ανακοίνωση του EMB.

Ο Σύνδεσμος ανέμενε ότι περίπου 1.500 διαδηλωτές θα έπαιρναν μέρος στη διαμαρτυρία των γαλακτοπαραγωγών.

Ο Βέλγος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπελά, αρμόδιος για τη γεωργία, επεσήμανε από την πλευρά του ότι: «Η τρέχουσα κρίση, που είναι πολύ πιο σοβαρή από εκείνη του 2009, δείχνει σε ποιο βαθμό είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα παγκόσμιο σύστημα ρύθμισης της παραγωγής».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε