Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πως μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη Wikipedia όσο απεργεί!

H αγγλική έκδοση της Wikipedia μπορεί να απεργεί όμως σας βρήκαμε τρόπους για να σπάσετε την απεργία και να ενημερωθείτε.

H διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, Wikipedia, συμμετέχει στη διαμαρτυρία κατά των νομοσχεδίων SOPA και PIPA (Stop Online Piracy Act  και PROTECT IP Act.), τα οποία όπως υποστηρίζουν πολλές εταιρίες και ιστοσελίδες θα καταπατήσουν τα δικαιώματα ελευθερίας του λόγου.

Αν όμως είστε καθημερινός επισκέπτης της δημοφιλούς διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας και θέλετε οπωσδήποτε να μπείτε στο site για να ενημερωθείτε, το Newsit σας δίνει μερικές λύσεις για το πως μπορείτε να παρακάμψετε την απεργία της Wikipedia.

Αρχικά οποιοσδήποτε χρήστης iPhone ή Android συσκευής χρησιμοποιεί την εφαρμογή της Wikipedia στη συσκευή του, δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πρόσβασης σε αυτή μιας και η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στο iPad οπότε αν κάποιος θέλει να δει κάτι από εκεί, το μόνο που έχει να κάνει είναι να μπει μέσα από το Safari στο site της Wikipedia και αφού κάνει την αναζήτησή του, πριν βγει η μαύρη σελίδα με την απεργία του site να πατήσει το “x” στον browser για να μην φορτώσει άλλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διακόψει το link με τη μαύρη σελίδα της απεργίας και μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες του site.

Το ίδιο ισχύει και για τους browsers στον υπολογιστή (Chrome, Safari, Firefox και λιγότερο στον Internet Explorer) μόνο που αντί για το κουμπί “x” ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει το “esc” πριν ολοκληρωθεί το φόρτωμα της σελίδας…

Tέλος αν μιλάτε κάποια άλλη γλώσσα εκτός από αγγλικά μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην αντίστοιχη έκδοση της Wikipedia μιας και η απεργία γίνεται μόνο στην αγγλική έκδοση.

Απεργεί η Wikipedia!

Ηδη πάντως ο Obama δήλωσε ότι δεν στηρίζει το εν λόγω νομοσχέδιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε