Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πως θα είναι η Apple χωρίς τον Steve Jobs

Πως θα είναι η Apple χωρίς τον Steve Jobs

Πολλά είναι τα σενάρια που για το μέλλον της Apple μετά το θάνατο του Steve Jobs.

Ο Steve Jobs ήταν διάσημος για τον τρόπο που με τον οποίο ασχολιόταν και προωθούσε τα προϊόντα της Apple.

Οι Macintosh, το iPod, το iPhone και το iPad είναι εξαιρετικά τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην χρήση τους.

Παρόλα αυτά, οι επενδυτές και οι καταναλωτές σιγά σιγά είχαν αρχίσει να συνηθίζουν στην ιδέα μιας Apple χωρίς τον Steve Jobs μιας και τον Ιανουάριο του 2011, όταν ο Jobs έφυγε για ιατρικούς λόγους αυτός που ανέλαβε με επιτυχία το έργο του ήταν ο Tim Cook ο οποίος με τις πράξεις του, έδειξε οτι και χωρίς τον Jobs η Apple μπορεί να συνεχίσει.

O Cook και o Jobs έχουν τη φήμη του τελειομανή.

Από την πλευρά του ο διάδοχος του Jobs θεωρείται από τους εργαζόμενους της εταιρίας ως πιο συνεργάσιμος σε αντίθεση με τον Jobs ο οποίος τους ξεζούμιζε ενώ δεν ήταν λίγες οι ιστορίες που τον ήθελαν να απολύει κάποιον ακόμα και στο ασανσέρ. Τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα ο Cook είναι πιο συναινετικός.

Τώρα εάν και πως η Apple θα μετατραπεί με την ηγεσία του Tim Cook είναι ένα αναπάντητο ερώτημα. Όμως η επιτυχία του στην Apple οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στο γεγονός οτι, είχε πολλά κοινά στοιχεία με το αφεντικού του όπως η απαίτηση για τελειότητα, η εξαντλητική προσοχή στη λεπτομέρεια, και σκληρός διαπραγματευτής.

Μπορεί στην αρχή ο Cook να χρειαζόταν τον Jobs για να επεμβαίνει στις διάφορες διαπραγματεύσεις και να πατάει πόδι πλέον όμως μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων και τις τρεις φορές που αντικατέστησε επάξια τον Jobs, ο Cook είναι αξιόπιστος κι εμπνέει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του.

Για την μελλοντική επιτυχία της εταιρείας όμως εκτός από τον Tim Cook σημαντικό ρόλο παίζουν ο Design guru Jonathan Ives, o επικεφαλής Marketing Phil Schiller και ο υπεύθυνος  λογισμικού κινητών τηλεφώνων Scott Forstall.

Αυτά είναι τα τρία στα οποία στηρίζεται η Apple. Μην ξεχνάμε οτι και οι τρεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε αρκετές παρουσιάσεις νέων προϊόντων της Apple και με τον Cook να είναι πιο χαμηλών τόνων ο Schiller θα γίνει το νέο πρόσωπο των παρουσιάσεων της Apple.

Τέλος το επόμενο μεγάλο βήμα της Apple για την ώρα εξαρτάται από τις επιλογές που θα κάνει ο Tim Cook και φυσικά αν o Steve Jobs είχε ήδη θέσει τα θεμέλια γι’ αυτό.

Για την ώρα πάντως οι πηγές θέλουν την Apple να έχει πολλά προϊόντα στα σκαριά και άμεσα να ετοιμάζει κάτι το οποίο θα φέρει επανάσταση στην οικιακή ψυχαγωγία μιας και ο τομέας τηλεόραση σύμφωνα με τους ειδικούς είναι οτι πρέπει για τα δεδομένα της Apple.

Όπως και να’ χει πάντως το κενό του Steve Jobs δύσκολα θα καλυφθεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πωπω, χάλια είμαι!» – Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Στιβ Τζομπς και δυο ακόμα…

Steve Jobs: “Ο θάνατος, η μόνη κοινή μας μοίρα”

Ομπάμα: «R.I.P. Στιβ»

Ποιός είναι αυτός ο Στηβ Τζόμπς; – Τέλος εποχής για την Apple με την αποχώρηση του ιδρυτή της

Παραιτείται ο ιδρυτής της Apple λόγω ασθένειας!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε