Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πόσα έχει δώσει ο Καβαλιέρε για τις “καλλονές” του

Πόσα έχει δώσει ο Καβαλιέρε για τις “καλλονές” του

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να κατέβαλε εκατόν είκοσι επτά εκατομμύρια ευρώ σε καλλονές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Ρούμπι-Γκέιτ, κάτι που ερευνά η εισαγγελία του Μιλάνου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, “πρόκειται για τέσσερα εμβάσματα που εστάλησαν πριν από λίγους μήνες στην περιφερειακή σύμβουλο Νικόλ Μινέτι και στον πατέρα των δίδυμων αδελφών Ντε Βίβο”.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, η Νικόλ Μινέτι φέρεται να επέλεγε και να προσκαλούσε νεαρές κοπέλες στα διάφορα πάρτι που διοργανώνοντας στην βίλα του Μπερλουσκόνι, ενώ οι δίδυμες αδελφές Ελεονόρα και Ίμα Ντε Βίβο, με καταγωγή από την Νάπολη, φέρονται να συμμετείχαν σε σειρά “δείπνων και εορτών” στην έπαυλη του Άρκορε.

Οι εισαγγελείς του Μιλάνου Ίλντα Μποκασίνι και Αντόνιο Σαντζερμάνο πληροφόρησαν τους συνηγόρους υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι ότι τα εν λόγω εμβάσματα αποτελούν το αντικείμενο πρόσθετων ερευνών.

Η Μινέτι, 28 ετών, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εκπόρνευση ανηλίκων, φέρεται να έλαβε μέσω τραπέζης 15.000 ευρώ τον περασμένο Οκτώβριο και άλλες 40.000 ευρώ τον Νοέμβριο από λογαριασμό του Μπερλουσκόνι.

Ο πατέρας των δίδυμων αδελφών Ντε Βίβο, σύμφωνα με την Κοριέρε, τον περασμένο Ιούλιο έλαβε έμβασμα ύψους 42.000 ευρώ από τον λογαριασμό του πρώην μεγιστάνα πρωθυπουργού με την αιτιολογία “δώρο”. Τον Οκτώβριο ακολούθησαν άλλες 30.000 ευρώ.

Οι δίδυμες, σύμφωνα με κατάθεση του πατέρα τους, τον είχαν πληροφορήσει απλώς ότι “θα έφθανε ένα οικονομικό βοήθημα από τον Μπερλουσκόνι”.

Βάσει των στοιχείων της έρευνας, ο Μπερλουσκόνι αποκαλούσε τις δίδυμες “το φυλαχτό του” και τις είχε συναντήσει, μεταξύ άλλων περιστάσεων, όταν είχε βρεθεί στην Νάπολη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με τόνους σκουπιδιών συσσωρευμένους στους δρόμους.

Σύμφωνα με κατάθεση της χορεύτριας Μαρίας Μακντούμ κατά την διάρκεια των πάρτι που έγιναν γνωστά ως “Μπούνγκα-μπούνγκα”, οι αδελφές Ντε Βίβο “παρουσιάζονταν ημίγυμνες και ο πρωθυπουργός τις άγγιζε σε διάφορα μέρη του σώματος”.

Ο ιταλικός Τύπος τονίζει ότι “οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι με τα εμβάσματα αυτά ο Μπερλουσκόνι μπορεί να προσπαθεί να επηρεάσει τόσο τις καταθέσεις των διδύμων Ντε Βίβο, όσο και την μαρτυρία της Νικόλ Μινέτι, η δικαστική τύχη της οποίας συνδέεται στενά με την αθώωση ή την καταδίκη του για την υπόθεση της Μαροκινής Ρούμπι Καρίμα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε