Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πόσο κοστίζει η ζωή ενός παιδιού στη Σαουδική Αραβία; Περίπου 36.000 ευρώ

Πόσο κοστίζει η ζωή ενός παιδιού στη Σαουδική Αραβία; Περίπου 36.000 ευρώ

Αυτό είναι το ποσό που πλήρωσε ιεροκήρυκας στη Σαουδική Αραβία που βίασε και κακοποίησε μέχρι θανάτου το 5χρονο κοριτσάκι του.

Ένα κοριτσάκι πέντε ετών έχασε τη ζωή του από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα. Η είδηση σοκάρει όποιον τη διαβάζει. Όπως και η αποφυλάκιση του ισλαμιστή ιεροκήρυκα θύτη.

Το παιδί πέθανε τον Οκτώβριο του 2012. Η υπόθεση «επιστρέφει» στη δημοσιότητα γιατί δικαστήριο στη Σαουδική Αραβία αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον πατέρα του παιδιού, έναντι αποζημίωσης περίπου 36.000 ευρώ. Μάλλον τόσο κοστίζει η ζωή ενός παιδιού…

Η μικρή Λάμα αλ-Γκαμντί υπέφερε από πολλαπλά τραύματα, μεταξύ των οποίων συντριπτικά κρανιακά τραύματα και σπασμένα πλευρά. Είχε επίσης σπασμένο το αριστερό της χέρι, μελανιές και εγκαύματα. Το παιδί μεταφέρθηκε, τον περασμένο Μάρτιο, στο νοσοκομείο King Saud του Ριάντ αλλά λίγους μήνες μετά, τον Οκτώβριο, πέθανε.
Ο Φαρχάν Γκαμντί (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ DAILY MAIL)
Ο Φαρχάν Γκαμντί, ο πατέρας του παιδιού γνωστός ιεροκήρυκας στη Σαουδική Αραβία που εμφανίζεται και στην τηλεόραση, παραδέχτηκε πως είχε κακοποιήσει τη μικρή, πως είχε χρησιμοποιήσει ζαχαροκάλαμο και καλώδιο για να τη χτυπήσει. Συνελήφθη τον Νοέμβριο και φυλακίστηκε.

Η Ράντα αλ Κάλεμπ, εργαζόμενη στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το παιδί, δήλωσε πως η μικρή Λάμα είχε επίσης σπασμένη πλάτη, είχε βιαστεί πολλές φορές και στο κορμάκι της είχε σημάδια από κάψιμο.
Ακτιβιστές υποστηρίξαν, σύμφωνα με τη Daily Mail, ότι ο ιεροκήρυκας αμφισβητούσε την παρθενία της 5χρονης και την είχε πάει σε γιατρό για να την εξετάσει.

Αντί οποιαδήποτε άλλης ποινής, το δικαστήριο αποφάσισε να αποφυλακίσει τον αλ Γκαμντί. Πλήρωσε σχεδόν 36.000 ευρώ αποζημίωση, χρήματα που πιστεύεται ότι κατέληξαν στη μητέρα του παιδιού και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Αν η Λάμα ήταν αγόρι, το ποσό της αποζημίωσης θα ήταν το διπλάσιο!

Ακτιβιστές είπαν ότι σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, ένας πατέρας σε μπορεί να εκτελεστεί για τη δολοφονία των παιδιών του. Ούτε και οι σύζυγοι μπορούν να εκτελεστούν για τη δολοφονία των γυναικών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίασε και βασάνισε την 5χρονη κόρη του μέχρι θανάτου

Σάλος με δηλώσεις κληρικού: ‘Βάλτε μπούρκα στα μωρά”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε