Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πότε φεύγουν οι ΗΠΑ από το Αφγανιστάν;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σύμβουλος του Ομπάμα επιμένει ότι οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν το 2011.   

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όταν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα στείλει επιπλέον 30.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν σταδιακά από το 2011. Το ίδιο έλεγε σε όλους τους τόνους η αμερικανική κυβέρνηση και τις επόμενες μέρες.

Την Παρασκευή όμως ο σύμβουλος του Ομπάμα σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας εξήγησε ότι οι ΗΠΑ “δεν έχουν πρόθεση να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν στο εγγύς μέλλον και σίγουρα όχι το 2011”.

Βέβαια το ίδιο επεσήμανε και το Κογκρέσο όταν εξετάστηκε το σχέδιο του Ομπάμα, καθώς δεν γίνεται οι ΗΠΑ να στέλνουν νέες ενισχύσεις και παράλληλα να αποχωρήσουν.

Πάντως ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση του ΝΑΤΟ να στείλει τουλάχισοτν 7.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν όπως είχε ζητήσει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στον αντίποδα όλων αυτών βρίσκεται η Γαλλία που δια στόματος του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ επανέλαβε ότι προς το παρόν δεν θα στείλει τις ενισχύσεις που θέλουν οι Αμερικανοί.

“Δεν πρόκειται να σταλούν απλώς και μόνο για να συνεχιστεί ένας πόλεμος” είπε ο Κουσνέρ που εξήγησε ότι “βεβαίως εάν θα υπάρξει ανάγκη για αποστολή παραδείγματος χάρις υλικών ή ελικοπτέρων θα το μελετήσουμε και θα τα στείλουμε”. 

Διαβάστε επίσης
Μοιρασμένοι σύμμαχοι για το Αφγανιστάν 
Ένταση στις ΗΠΑ για το Αφγανιστάν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε