Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

“Πουλάει” τρέλα ο Τραμπ για τον Παπαδόπουλο – “Δεν θυμάμαι τι είπαμε στην συνάντησή μας”

“Πουλάει” τρέλα ο Τραμπ για τον Παπαδόπουλο – “Δεν θυμάμαι τι είπαμε στην συνάντησή μας”

Όλο και περισσότερο θέλει να πάρει αποστάσεις ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Τζορτ Παπαδόπουλο. Με νέες δηλώσεις του ανέφερε πως δεν θυμάται και πολλά από την συνάντηση που είχε πέρυσι με τον Έλληνα ομογενή.

Ο Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός από τους σηλληφθέντες πρώην συνεργάτες του Τραμπ που δέχτηκε να συνεργαστεί με τις αρχές. Έτσι ομολόγησε ότι στην αρχική του κατάθεση για την ανάμιξη της Ρωσίας στις Αμερικανικές εκλογές, είχε πει ψέμματα.

Ερωτηθείς σχετικά με μια συνάντηση το 2016 στην οποία συμμετείχε ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν θυμάμαι πολλά απ’ αυτή τη συνάντηση. Ήταν μια πολύ ασήμαντη συνάντηση».

“Χαμηλού επιπέδου εθελοντής”

«Λίγοι ήξεραν τον χαμηλού επιπέδου νεαρό εθελοντή, το όνομα του οποίου είναι Τζορτζ και ο οποίος απέδειξε ήδη ότι ήταν ένας ψεύτης. Ερευνήστε για τους DEMS! (σ.σ.: τους Δημοκρατικούς)» είχε αναφέρει την Πέμπτη με ανάρτησή του στο twitter ο Τζορτζ Παπαδόπουλος.

Ωστόσο ελέγχεται το κατά πόσο αυτό ισχύει. Ο ίδιος ο Τραμπ προεκλογικά και ερωτηθείς σε συνέντευξη για τον ομογενή είχε πει πως «Είναι ένας “εξαιρετικός άνδρας”». Μάλιστα δικαιολόγησε τη συνεργασία του μαζί του υποστηρίζοντας πως τον είχε κοντά του ως σύμβουλο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς όπως έλεγε «ειδικεύεται σε θέματα ενέργειας και πετρελαίου».

“Δεν αφορούν την εκστρατεία μου οι κατηγορίες για τον Μάναφορντ”

Για άλλη μια φορά επίσης επανέλαβε πως οι βαριές κατηγορίες για τον Πολ Μάναφορτ δεν αφορούν την προεκλογική του καμπάνια. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής τους εκστρατείας κατηγορείται για συνωμοσία κατά των ΗΠΑ. Αυτό γιατί φέρεται να είχε στενές επαφές με ρωσικές υπηρεσίες, με σκοπό το “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος.

Συνολικά τρεις συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου κατηγορούνται για “βρώμικες” επαφές με την Ρωσία. Από αυτούς  μόνο ο Παπαδόπουλος δέχθηκε να δηλώσει ένοχος και να συνεργαστεί με την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Σε μήνυμά του στο Twitter πάντως, ο Τραμπ εκφράζει την ελπίδα «πως οι άνθρωποι θα αρχίσουν να στρέφουν την προσοχή τους στις μαζικές μειώσεις φόρων που κάνουμε για τις επιχειρήσεις (θέσεις εργασίας) και τη μεσαία τάξη (πέραν της διαφθοράς των δημοκρατικών)».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις