Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Που θα πάει η βαλίτσα;

Που θα πάει η βαλίτσα;

Όσες γυναίκες ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνο μάλλον σύντομα θα έχουν ενα… μεγάλο “πρόβλημα!

Ο λόγος απλός. Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia σκέφτεται να χρεώνει επιπλέον τους επιβάτες για τις αποσκευές τους. Έτσι ξεχάστε τις 2 βαλίτσες και τα βαλιτσάκια τους!


Πρόκειται για μια τακτική που χρησιμοποιούν συχνά οι εταιρείες χαμηλού κόστους.


Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo, η Iberia θα χρεώνει τους επιβάτες επιπλέον 15 ευρώ για κάθε βαλίτσα από τις 20 Οκτωβρίου.


Αν και εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως είναι υπό μελέτη το όλο θέμα  η εφημερίδα τονίζει πως έγκυρες πηγές είπαν πως αυτό ξεκινάει σε 15 μέρες περίπου.

 
Την ίδια τακτική ακολούθησε πριν από λίγο καιρό και η American Airlines. Οι  επιβάτες της πληρώνουν κάποιο αντίτιμο για τη μεταφορά της δεύτερης αποσκευής τους.

 
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αντιδράσεις καθώς δυο ισπανικές ενώσεις καταναλωτών διαδήλωσαν κατά της απόφασης της εταιρείας χαρακτηρίζοντάς την ως παράνομη. Οι νόμοι στην Ισπανία για τις αερομεταφορές ορίζουν ότι η τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνει τον επιβάτη και τις αποσκευές του, μέχρι ένα ορισμένο βάρος.

 
Γι αυτό λοιπόν οι κυρίες καλό είναι να σκεφτούν ξανά τι παίρνουν μαζί τους σε ένα ταξίδι και να αφήσουν τα περιττά…στο σπίτι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε