Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Που βρίσκεται τελικά ο Άσαντ;

Που βρίσκεται τελικά ο Άσαντ;

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα εικόνες από τον Άσαντ, στη δεύτερη εμφάνισή του μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας την Τετάρτη στη Δαμασκό που κόστισε τη ζωή σε 4 υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Ο Άσαντ συναντήθηκε με τον νέο αρχηγό του επιτελείου των συριακών ενόπλων δυνάμεων, τον Άλι Αμπντάλα Αγιούμπ.

Πάντως η κρατική τηλεόραση δεν διευκρίνισε πού έγινε η συνάντηση. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι μετά την επίθεση της Τετάρτης ο σύρος πρόεδρος έχει καταφύγει στην παραλιακή πόλη Λαττάκεια.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ βρίσκεται ακόμη στην πρωτεύουσα Δαμασκό και διατηρεί την αφοσίωση των ενόπλων δυνάμεων στο πρόσωπό του καθώς οι δυνάμεις των εξεγερμένων προωθούνται, ανέφερε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Υπήρξαν αμφιβολίες για το πού βρίσκεται ο Άσαντ αφότου μια βόμβα στις 18 Ιουλίου σκότωσε τέσσερα μέλη της ανώτατης διοίκησής του στη Δαμασκό.

“Ο συριακός στρατός είναι ακόμη πιστός στον Άσαντ παρά το μεγάλο κύμα των λιποταξιών και εκείνος και η οικογένειά του βρίσκονται ακόμη στη Δαμασκό”, δήλωσε ο ταξίαρχος Γιόαβ Μορντεχάι, ανώτατος εκπρόσωπος για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, σε μια συνέντευξη στην ισραηλινή τηλεόραση.

Στο μεταξύ, ο σύρος πρωθυπουργός Ρίαντ Χίτζαμπ δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο ότι «προτεραιότητα» της κυβέρνησής του είναι η διατήρηση της ασφάλειας της Συρίας, η οποία συγκλονίζεται από μια λαϊκή εξέγερση κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.«Η διατήρηση της ασφάλειας της πατρίδας και των πολιτών είναι ένα ιερό καθήκον και αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, με στόχο την αποκατάσταση της σταθερότητας και της ηρεμίας», δήλωσε ο Χίτζαμπ, που παρουσίαζε το πρόγραμμα της κυβέρνησής του σε μια συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Ο Χίτζαμπ, που στις 6 Ιουνίου έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Άσαντ και σχημάτισε κυβέρνηση στις 23 του ίδιου μήνα, απέτισε φόρο τιμής στον συριακό στρατό «που αντιμετωπίζει τα εχθρικά σχέδια», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο SANA.

Ο σύρος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι το υπουργικό του συμβούλιο θα εργαστεί «για την εθνική συμφιλίωση και συνεννόηση» και θα επιχειρήσει να «επαναφέρει τις υποδομές και τους δημόσιους θεσμούς και να τους προσφέρει βοήθεια σε προσωπικό και υλικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ η στιγμή της επίθεσης καμικάζι στην Συρία – Νεκρός ο υπ.Άμυνας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε