Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πουλάνε κάστρα και παλάτια για να μαζέψουν χρήματα

Πουλάνε κάστρα και παλάτια για να μαζέψουν χρήματα
Κάποιες χώρες ξεπουλάνε όσο όσο οργανισμούς και επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος άλλες πουλάνε κάστρα και παλάτια.

Τώρα είναι η ευκαιρία να αγοράσει όποιος επενδυτής θέλει… κάστρα, παλάτια ή άλλες ιστορικές τοποθεσίες στη γειτονική μας Ιταλία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η ιταλική κυβέρνηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και δημόσιοι οργανισμοί της Ιταλίας ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί δημόσια περιουσία «φιλέτο» αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν χρήματα.
 
Το εγχείρημα πάντως δεν θα είναι εύκολο αφού λόγω της κρίσης πολλοί επενδυτές φοβούνται να βάλουν τα χρήματά τους στην Ιταλία επειδή ανησυχούν ακόμη και για πιθανή διάλυση του ευρώ.
 
Το σχέδιο του Πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι περιλαμβάνει την πώληση 350 ακινήτων του Δημοσίου στα πλαίσια της προσπάθειας για αύξηση εσόδων και μείωση των ελλειμμάτων.
Στα 350 αυτά ακίνητα περιλαμβάνονται στρατώνες στην Μπολόνια και το κάστρο Orsini στην πόλη Σοριάνο νελ Τσιμίνο του Λάτσιο. Η Βενετία επίσης πουλά έναντι 19 εκατ. ευρώ το κάστρο Diedo που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, καθώς και άλλα 18 ακίνητα.
 
Το Μιλάνο πουλά περισσότερα από 100 κτίρια, στα οποία περιλαμβάνεται και το παλάτι Bolis Gualdo, το οποίο βρίσκεται στη Βία Μπαγκούτα όπου εδρεύουν γνωστοί οίκοι μόδας. Η τιμή του; Μόλις 31 εκατ. ευρώ.
 
Συνολικά το ιταλικό Δημόσιο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτιμάται ότι έχουν ακίνητη περιουσία η οποία δεν αξιοποιείται πλήρως ή είναι πλεονάζουσα, αξίας 42 δισ. ευρώ, αναφέρει η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρόικα: Βγάλτε στο σφυρί 100.000 σπίτια!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε