Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Πουλούσαν πετρέλαιο… “δηλητήριο”!

Πουλούσαν πετρέλαιο… “δηλητήριο”!

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματαποίησαν οι κάτοικοι σε τουλάχιστον 15 πόλεις της Βουλγαρίας.

Οι πολίτες προχώρησαν σε αποκλεισμό οδικών αξόνων του εθνικού και επαρχιακού δικτύου για διάστημα λίγων ωρών, προκαλώντας σε ορισμένα σημεία κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς δεκάδες λεωφορεία και αυτοκίνητα παρέμεναν ακινητοποιημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη χώρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι πορείες διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν μέσω ομάδων του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης “Facebook” και είχαν μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους πολλών περιοχών. Όλα αυτά έγιναν μόλις μία εβδομάδα μετά τα μέτρα που έλαβε η βουλγαρική κυβέρνηση και την συμφωνία που “έκλεισε” με τον κορυφαίο παραγωγό και διανομέα καυσίμων Lukoil, βάσει της οποίας οι τιμές των καυσίμων θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση “να περιορίσει το μονοπώλιο της Lukoil” γιατί οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων είναι “δηλητήριο” για τον οικογενειακό ή προσωπικό τους προϋπολογισμό και κάνουν δυσβάσταχρη την κατάσταση, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε