Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

«Πούτιν φύγε!» – Χιλιάδες στους δρόμους κατά του Ρώσου προέδρου (ΦΩΤΟ)

Πίσω ο καπιταλισμός, μπροστά ο κομμουνισμός...

Τα άσχημα αποτελέσματα στις βουλευτικές εκλογές δεν είναι ο μοναδικός «πονοκέφαλος» του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει. Και αυτό, είναι το μεγαλύτερό του θέμα πριν γίνει (ξανά) πρόεδρος.

Έχει αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια να χάνει το έρεισμα που είχε στον κόσμο. Τα παιχνίδια εξουσίας με τον Μεντβέντεφ, τα σκάνδαλα, το επίπεδο ζωής στη Ρωσία, τον έκαναν από αγαπητό, μισητό.

Το απόγευμα της Δευτέρας, χωρίς να υπολογίζουν τη βροχή, χιλιάδες κόσμου (5.000 σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gazeta.ru) στη Μόσχα αλλά και την Αγία Πετρούπολη βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και της πολιτικής του. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές ήταν 2.000.

Οι Ρώσοι επιστράτευσαν τα πάντα για να "ακουστεί" η διαμαρτυρία τους
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ήταν εκεί
Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να κάνουν πορεία μέχρι την έδρα της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής. Αστυνομικοί απέκλεισαν τότε τους δρόμους και έκαναν δεκάδες συλλήψεις,

Την κινητοποίηση οργάνωσε το Κομμουνιστικό κόμμα που ήρθε δεύτερο στις εκλογές με ποσοστό 20%. Τουλάχιστον 300 άνθρωποι έβαλαν… χειροπέδες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, και ο Ιλία Γιασίν, συνιδριτής του κόμματος της αντιπολίτευσης, ο Ιλία Μπαραμπάνοφ, ένας από τος αρχισυντάκτες του εβδομαδιαίου, αντιπολιτεύομενου έντυπου New Times. αλλά και ο Αλεξέι Ναβάλνι, ένας μπλόγκερ που καταγγέλει τη διαφθορά. “Κάθομαι (…) σε μια κλούβα” της αστυνομίας, έγραψε στο Twitter ο Ναβάλνι μετά τη σύλληψή του.
Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στην πλατεία Λουμπιάνκα όπου βρίσκεται η έδρα της πρώην KGB.

«Ο Πούτιν στη φυλακή», «οι εκλογές είναι φάρσα» έγραφαν μερικά από τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές. Όσο για το κεντρικό σύνθημα; «Επανάσταση!»…
Ο Πούτιν στη φυλακή, γράφει ένα από τα πανο
Οι διαδηλωτές έπεσαν στον... τοίχο της αστυνομίας
... που ήταν παντού!
Και φυσικά δεν έλειψαν οι συλλήψεις

“Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τη Ρωσία. Ο Πούτιν και το κόμμα του των κλεφτών και των απατεώνων υπέστησαν συντριπτική ήττα”, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ρίζκοφ, του αντιπολιτευόμενου κινήματος Παρνάς, στο οποίο απαγορεύτηκε να συμμετάσχει στις εκλογές.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βαριά ήττα για τον Πούτιν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε