Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

“Πριν κλείσει τα σύνορα ο κ.Κάμερον να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα”

“Πριν κλείσει τα σύνορα ο κ.Κάμερον να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα”

Οι δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού ότι θα κλείσει τα σύνορα στους Έλληνες αν βγούμε από το ευρώ έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις.

Μια όμως από τις πιο επικριτικές και… εύστοχες δηλώσεις ήταν του ομογενή ευρωβουλευτή της Γερμανίας Γ.Χατζημαρκάκη.

«Πριν ο βρετανός πρωθυπουργός κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας για τους Έλληνες, φαντάζομαι πως θα φροντίσει να απαλλαγεί έγκαιρα από κάθετι ελληνικό, επιστρέφοντας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Επίσης, υποθέτω, πως θα καλέσει όλους τους Έλληνες εφοπλιστές να αποσύρουν τις επιχειρήσεις τους από το Λονδίνο και τους Έλληνες καταθέτες, που έχουν μεταφέρει μαζικά χρήματα τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι μέρος του προβλήματος. Το παρασιτικό οικονομικό μοντέλο έχει βαθιές ρίζες στο Λονδίνο. Φιλοξενεί την κερδοσκοπική βιομηχανία που προκάλεσε την κρίση στο ευρώ. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε δήλωσει το βράδυ της Τρίτης ότι η Βρετανία ετοιμάζει σχέδιο σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και στο οποίο όπως είπε προβλέπεται το κλείσιμο των συνόρων της Βρετανίας στους Έλληνες που θα θελήσουν να φύγουν μετανάστες προς την χώρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κάμερον απειλεί: “Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες”

Διάβημα του ΥΠΕΞ για τις προκλήσεις του Κάμερον

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε