Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πριν τη φυλακή, μεταφέρουν τον Μουμπάρακ σε στρατιωτικό νοσοκομείο

Το νέο καθεστώς της Αιγύπτου είναι αποφασισμένο να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου τον Χόσνι Μουμπάρακ και η κατάσταση της υγείας του, δε θα σταθεί… εμπόδιο.

Ήδη, η αιγυπτιακή δικαιοσύνη ζήτησε τη μεταφορά του έκπτωτου προέδρου από το νοσοκομείο του Σαρλ ελ Σέιχ όπου νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο και στη συνέχεια, μόλις το επιτρέψει, η κατάσταση της υγείας του στη φυλακή.

«Ο γενικός εισαγγελέας Άμπντελ Μεγκούιντ Μαχμούντ διέταξε τη μεταφορά του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ σε ένα από τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας», μετέδωσε το πρακτορείο Mena, χωρίς να διευκρινίσει ποιο νοσοκομείο.

Τον Μουμπάρακ θα συνοδεύει «η απαραίτητη ασφάλεια». Η κράτησή του στο νοσοκομείο συνοδεύεται από «την υποχρέωση να ενημερώσει την εισαγγελία πότε η κατάσταση της υγείας του θα επιτρέψει τη μεταφορά του στη φυλακή».

Ο Μουμπάρακ και οι δύο γιοι του Αλάα και Γκαμάλ έχουν τεθεί από την Τετάρτη υπό κράτηση για 15 ημέρες στο πλαίσιο των ερευνών για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, εξαιτίας των οποίων έχασαν τη ζωή τους περίπου 800 άνθρωποι, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Αλ Αχράμ, ο Χόσνι Μουμπάρακ, από τη στιγμή που πληροφορήθηκε τη φυλάκιση των δυο γιων του, έχει υψηλό πυρετό (38,5°) και έντονη κατάθλιψη.

Από τις ίδιες πηγές έγινε γνωστό ότι από την στιγμή που έμαθε για την φυλάκιση των δύο γιων του αρνείται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για να φανεί από πού προέρχεται ο πυρετός.

Στο ρεπορτάζ υποστηρίζεται ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ κινδυνεύει ακόμη να πέσει και σε κώμα αν ο πυρετός του φτάσει τους 39 βαθμούς, με δεδομένη και την ηλικία του.

Οι δύο γιοι του, Αλάα και Γκαμάλ έχουν προφυλακιστεί ήδη στις φυλακές Τορά στο νότιο Κάιρο, ενώ εκεί επίσης έχουν μεταφερθεί ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Μουμπάρακ.

Αποτελεί ιστορική ειρωνεία το ότι στις φυλακές Τόρα ήταν έγκλειστοι μέχρι πριν την Αιγυπτιακή Επανάσταση οι πολιτικοί κρατούμενοι οι οποίοι εναντιώνονταν στο καθεστώς Μουμπάρακ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε