Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Προειδοποιεί η Ρωσία τις ΗΠΑ – Να μην εμφανιστούν στις Ρωσικές ακτές πλοία των ΗΠΑ

Προειδοποιεί η Ρωσία τις ΗΠΑ – Να μην εμφανιστούν στις Ρωσικές ακτές πλοία των ΗΠΑ

Η τυχόν εμφάνιση κοντά στις ρωσικές ακτές πλοίων των ΗΠΑ, εξοπλισμένων με συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας τύπου Aegis, θα προκαλέσει οξύτατη αντίδραση από μέρους της Μόσχας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν σε αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβαστι.

Η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, όπως δήλωσε, παίζει αποσταθεροποιητικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και χωρών του ΝΑΤΟ και προκαλεί κούρσα των εξοπλισμών, υποστήριξε ο κ. Ρογκόζιν, ο οποίος έχει την ευθύνη του τομέα Άμυνας και προΐσταται της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Το αμερικανικό ναυτικό σύστημα Aegis παρέχει ταυτόχρονη παρακολούθηση και κατάρριψη στόχων σε ξηρά, πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και στον αέρα και η Ρωσία θεωρεί ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ απειλεί τα συμφέροντά της και καταργεί τη στρατηγική ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο, όπως μεταδίδει σχετικά η ελληνική εκπομπή της Φωνής της Ρωσίας.

Ο κ. Ρογκόζιν θεωρείται από το ρωσικό Τύπο ότι έπαιξε ενεργό ρόλο στην πρόσφατη αποπομπή του υπουργού Άμυνας της χώρας Ανατόλι Σερντιουκόφ και τις «εκκαθαρίσεις» στο υπουργείο Άμυνας και η θέση του φέρεται να έχει αναβαθμιστεί στο εσωτερικό της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Συρία: Νέο λουτρό αίματος – Τουλάχιστον 17 νεκροί

 Καταζητείται ο ιδρυτής της Mcafee για ανθρωποκτονία!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε